5 секретів смачної смаженої картоплі

0
5 секретів смачної смаженої картоплі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щоб приготувати смачнезну смажену картоплю потрібно знати деякі хитрощі та рекомендації професійних кухарів.

Порада 1

Виявляється, не вся картопля однаково добре підходить для смаження. Найкраще вибирати червоні сорти картоплі. Чим менше у конкретному сорті крохмалю – тим краще. Чим більше крохмалю, тим сильніше картопля розварюється та розвалюється.

Крохмалиста ж картопля ідеально підійде, наприклад, для дерунів.

Якщо все ж таки використовуєте для смаження білу або жовту картоплю, замочіть її у воді на 15 хвилин, щоб крохмаль вийшов.

Порада 2

Після нарізки картопляні часточки потрібно промокнути паперовим рушником, щоб позбутися зайвої вологи. Так картопля саме смажитиметься, а не тушкуватиметься. До того ж, олія чи жир( дивлячись на чому ви полюбляєте смажити картоплю) не буде так сильно бризкати на всі боки.

Порада 3

Смажимо картопля в розігрітій рослинній олії, а в кінці додаємо вершкове масло. Так страва буде смачнішою і ароматнішою!

Або ж обсмажте картоплю на салі, шкварки і картопля в тандемі – це нереально смачно!

Порада 4

Перчити і солити картоплю потрібно наприкінці смаження. До речі, картопляноге пюре це також стосується.

Порада 5

Ще наприкінці смаження можна посипати картоплю меленим сухим часником або додати один свіжий розчавлений зубчик. Для аромату та смаку. Додати також зелень за бажанням.

попередня стаття4 поширені причини появи темних кіл під очима і як їх позбутися
наступна стаття3 простих способи відмити нагар з скляного посуду без спеціальних засобів
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я