Що зробити, щоб орхідеї масово давали квітконоси

0
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ви хочете насолоджуватися неймовірно красивим цвітінням улюблених орхідей, слід врахувати той факт, що бажаний результат можна отримати лише в тому випадку, коли буде побудований грамотний догляд рослин.

Подробиці

У його складі лише три компоненти. Це світло, підживлення та температура.

На думку квітникарів зі стажем, не можна вигадати для орхідей кращого місця, ніж балкон, де світла більш ніж достатньо. При цьому не забувайте притіняти ніжні листочки від прямих сонячних променів.

У питанні підживлення насамперед важлива регулярність. Це означає, що використовувати покупне добриво необхідно суворо відповідно до інструкції, розміщеної на упаковці. При цьому від карбаміду та аптечних препаратів краще відмовитися – їх успішно замінять підживлення з гною, органіки тощо.

Крім цього, не варто недооцінювати амінокислоти, серед яких: амінозол, аміносил та інші.

Зрештою, третій пункт – температура. Тут ми теж орієнтуємось на досвід, накопичений роками. Він підказує, що у разі розміщення на балконі влітку орхідеї тут просто «зваряться», тому не чекайте від них цвітіння, а подбайте про укриття для рослин.

На зиму квіти краще занести в квартиру, навіть незважаючи на те, що через зміну місця орхідеї, найімовірніше, скинуть квіти – просто обріжте квітконоси і залиште на зиму на підвіконні.

Відправляти орхідеї на звичну для них теплу сторону балкона потрібно приблизно 1 лютого. Через кілька тижнів ви обов’язково побачите квітконоси.

попередня статтяДля чого господині додають цукор у фарш
наступна статтяПишні оладки без борошна за 10 хвилин
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я