Що робити, якщо дитина постійно сидить за комп’ютером: 5 корисних порад

0
Що робити, якщо дитина постійно сидить за комп'ютером: 5 корисних порад
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо дитина постійно сидить за комп’ютером, забуваючи про реальне життя, більшість батьків починають сварити дитину. А який у цьому сенс? Докорами чи скандалами нічого досягти неможливо.

Тому варто згадати 5 порад, які можуть перетворити корисну звичку на щось добре.

Розвивальні ігри

Тут не варто думати про інтелектуальні ігри, які навряд чи викличуть інтерес у дитини. Звичайно, в ідеалі інтерес до інтелектуальних ігор варто прищепити з раннього дитинства, проте тут все складніше. Ігри можуть бути корисними. Можна згадати кілька їх переваг:

  • Поліпшують уважність.
  • Розвивають багатозадачність.
  • Примушують аналізувати.
  • Навчають швидко приймати рішення.
  • Банальні ігри дуже корисні для розвитку дитини, просто важливо грамотно їх підбирати та контролювати час гри.

Забороняти своїй дитині грати чи нав’язувати свої стандарти – безглуздо. Логічніше контролювати встановлені ігри та заздалегідь проговорити графік ігрового часу.

Створення власної гри

Складно проконтролювати час дитини чи на цьому ґрунті постійно виникають нерозв’язні конфлікти? І тут можна застосувати цікавий прийом: умовити дитину створити власну гру.

Для створення власних ігор або програм зовсім не обов’язково вивчати мову програмування. Існують спеціальні платформи, серед найпопулярніших можна назвати:

  • RPG Maker;
  • Game Maker;
  • Studio 2

Перелічені платформи досить прості у освоєнні. Створюючи ігри або власні програми, кожна дитина розвиватиметься і отримуватиме безліч нових знань та навичок.

Більш ефективного способу зробити час проведення за комп’ютером корисним на даний момент не існує.

Розподіл ігрового часу

Грати в ігри можна цілодобово, забуваючи про уроки, домашні справи та проведення часу зі своїми друзями в реальності. Більшість батьків переживають, що їхні діти ніколи не зможуть досягти бажаного та стоятимуть на одному місці. А чому б не почати із простих речей?

Можна скласти графік чи заздалегідь визначити, чим він має займатися. Можна згадати просту схему після школи:

1) Година на їжу та прибирання.
2) 2 години на підготовку до занять.
3) Година гри.
4) 2 години прогулянки із друзями.

Дитина повинна чітко усвідомлювати, який час вона може проводити за комп’ютером. Якщо він займається корисними справами або створює власну програму, сильно обмежувати час не варто.

Програми, які обмежують час

Це рішучий захід, на який варто йти тільки в критичні ситуації. Існують програми, які можуть вимкнути ПК у певний час. Метод досить жорсткий, тому до нього варто підходити відповідально.

Прищепити спорт

Змусити дитину відмовитися від своїх розваг та бажань – це непросте завдання, з яким багато хто впоратися не зможе. Є просте рішення: потрібно прищепити своїй дитині спорт, записавши її на різні секції. В результаті, дитина буде постійно зайнята чимось і  може відмовитися від комп’ютера за власним бажанням.

Заборони, контроль та постійні розмови навряд чи дадуть бажаний ефект.

попередня статтяПюре ніжніше ніжного: так смачно ви ще картоплю не готували
наступна статтяСмачна перловка з м’ясом та квашеною капустою
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я