П’ять способів наповнити себе енергією, які завжди працюють

0
П'ять способів наповнити себе енергією, які завжди працюють
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Розповідаємо, як знайти джерело натхнення та сили життя за допомогою простих психологічних практик.

Іноді наша енергія йде як пісок крізь пальці, і ми не можемо зрозуміти чому так відбувається. Тим не менш, відчувати себе енергетично наповненою необхідно кожній з нас, щоб досягти щастя. Коуч та автор програм з трансформації жінок Ірина Прачева розповіла, які практики та вправи допоможуть наповнити енергетичний сосуд.

Проведіть ревізію

Енергія найчастіше витрачається даремно там, де людина не відчуває задоволення та радості. Для початку проведіть ревізію свого життя. Розділіть аркуш паперу на частини відповідно до певних сфер: сім’я, кар’єра, друзі, здоров’я, краса, діти тощо. Візьміть олівці або фломастери і позначте все кольорами. Наприклад, червоний означатиме тривогу, зелений — умиротворення, помаранчевий — енергію, сірий — похмурість чи втому. Зафарбуйте кожну сферу тим кольором, який найбільше відповідає їй.

Важливо спиратися тільки на свої відчуття: навіть якщо всі вважають вашу кар’єру успішною, а ви при цьому мучаєтеся в офісі – відобразьте це чесно. Така вправа допоможе наочно оцінити, де ваша енергетична сосуд тріснув – саме туди і варто звернути увагу. Як тільки ви чітко зрозумієте, яка зі сфер вашого життя просідає, вам легше буде діяти і виправити ситуацію.

Шукайте призначення

Коли людина слідує «шляху серця» і живе, виконуючи своє призначення, енергія тече до людини дзвінким струмком. Однак складність полягає саме в тому, щоб знайти свою дорогу. При цьому важливо отримувати задоволення від самого процесу. Можна використовувати різні інструменти для пошуку призначення: це і метафоричні карти, і астрологія, якщо ви в неї вірите. Запитайте себе, чим ви займалися, якби вам не потрібно було заробляти гроші. Якби ви нічого не змінили — ви на вірному шляху.

Ще одна ефективна вправа — уявити кілька альтернативних життів. Ким би ви хотіли бути в них? Не обмежуйте себе у цих фантазіях. Подумайте, що з вигаданих життів можна було б додати до вашого реального життя? Наприклад, ви бачите себе екстремалкою, яка ганяє на мотоциклі по всьому світу. Вам явно не вистачає гострих відчуттів: візьміть урок їзди мотоциклом або стрибніть з парашутом. Це також дасть сплеск енергії.

Складіть список досягнень

Наповненість енергією пов’язана з самооцінкою. Якщо ваша самооцінка занижена, вам не буде стимулу діяти. Простий та ефективний спосіб відкрити свої сильні сторони – скласти список досягнень за все життя. Записуйте все – від першого місця на шкільній олімпіаді з математики до високої оцінки чоловіка ваших кулінарних здібностей. Щоразу, коли сумніваєтеся у своїх силах, діставайте заповітний список і зачитуйте вголос голосно.

Попросіть також близьких людей відповісти на запитання, навіщо вони звернулися б до вас насамперед і чому б хотіли у вас повчитися. Ось побачите, їх відповіді вас дуже здивують і допоможуть побачити сильні сторони. Протягом тижня хваліть себе навіть за найменші досягнення — так ви тренуватимете мозок фіксуватиметеся на позитивних моментах. Ця навичка допоможе не зациклюватися щодня на негативі, що забирає більшу частину енергії.

Відчуйте стан щастя

Відома фраза: «хочеш бути щасливим, будь ним» відображає головну властивість щастя — його можна відчути будь-якої хвилини, і воно не залежить від зовнішніх обставин. Воно всередині вас. Хоч би як дивно звучало, але можна розвинути здатність почуватися щасливою. Для початку згадайте найщасливіший день свого життя у найдрібніших деталях. Можливо, це було народження дитини чи Новий рік, коли батьки подарували вам бажану іграшку. Зафіксуйте відчуття, які ви відчуваєте при цих спогадах. Потім спробуйте уявити свій стан, якщо ви будете вдвічі щасливішими.

Що ви тепер відчуваєте? Як змінилася ваша поза, подих? Щодня протягом кількох хвилин у повній тиші робіть цю вправу, підвищуючи в уяві градус щастя. Після такої медитації ви відчуєте сплеск енергії та життєвих сил, а ваші вібрації будуть налаштовані на отримання цих відчуттів щодня.

Використовуйте принцип нетворкінгу

Термін «нетворкінг» більш характерний для бізнес-спільноти, проте цей метод має що запозичити для звичайного життя. Нетворкінг – це такий стиль вибудовування ділових взаємин, при якому ви оточуєте себе успішними людьми та професіоналами, що дає стимул розвиватися та рости.

У повсякденному житті також варто спілкуватися лише з позитивними, духовно та інтелектуально розвиненими людьми. Шукайте людей зі схожими інтересами та поглядом на світ. Створіть коло спілкування, в якому ви зможете розслабитися або навчитися чогось нового. Токсичні люди витягують енергію навіть під час простої розмови. На жаль, такими енергетичними вампірами можуть при найближчому розгляді виявитися найближчі люди, стосунки з якими розірвати складно. Проте варто або скоротити взаємодію, або навчитися вибудовувати емоційну стіну і не реагувати на провокації.

попередня статтяПсихолог пояснив, чому ми часто прокидаємося о 3 годині ночі
наступна статтяЯк підтримувати норму pH шкіри: 5 простих правил
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я