Психолог пояснив, чому ми часто прокидаємося о 3 годині ночі

0
Психолог пояснив, чому ми часто прокидаємося о 3 годині ночі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато з нас схильні прокидатися ночами. І найчастіше, за даними фахівців, пробудження відбувається у районі 3 години ночі. Саме в цей часовий проміжок багато хто раптово просинається, причому нерідко цей процес супроводжується відчуттям безпричинної тривоги і появою нав’язливих думок.

Як пояснив професор Грег Мюррей із Центру психічного здоров’я Технологічного Університету Суінберн, всі ці відчуття пов’язані з нашою фізіологією.

За його словами, саме до 3-4 години ночі сон людини досягає зеніту. У цей момент температура тіла підвищується, а також зростає рівень гормону стресу, що у поєднанні з поступовим зниженням потягу до сну призводить до пробудження.

«До цього додаємо нестачу інших ресурсів, таких як соціальні зв’язки. Ми залишаємось віч-на-віч зі своїми думками. Розум приходить до висновку, що проблеми в нашому житті є нерозв’язними», — вважає Мюррей.

Духота і сухе повітря в спальні також можуть стати причиною пробудження з відчуттям жаху, що вас ныби щось душить.

Тому по можливості спыть з відкритим вікном і обов’язково провітрюйте перед сном кімнату. Перед тим, як вирушить у ліжко, випийте чашку чаю з м’ятою, ромашкою або звіробою. Можна додати ложечку меду. Матрац та подушка повинні бути комфортними, а ковдра легкою.

Якщо порушення сну тривають тривалий час, проконсультуйтеся з лікарем.

попередня статтяГормональний живіт: лікарка розповіла, через що він росте, і як його позбутися
наступна статтяП’ять способів наповнити себе енергією, які завжди працюють
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я