Що робити, якщо у орхідеї зламався квітконос

0
Що робити, якщо орхідея засихає: швидка допомога квітці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Квітконос у більшості цих красивих і тендітних квітів росте від кореня. Як тільки він починає рости, його треба прив’язувати до вертикальної опори. Це необхідно для того, щоб квітконіс зростав рівно, інакше стебло буде важчати і опускатися. У період цвітіння він може зламатися через важкі бутони.

Подробиці

Але що робити, якщо ви не встигли вчасно підв’язати й квітконос все ж таки зламався? Панікувати не варто. Ситуацію можна легко виправити.

Спочатку треба оцінити серйозність проблеми. Якщо стебло зламано частково, а кілька нижніх бруньок збереглися, вони можуть розпуститися без додаткових зусиль.

Що стосується ситуацій, коли стебло рослини відламалося повністю, а у основи є одна брунька, то це шанс, що з’явиться нова стеблинка, але квітів на ньому вже буде менше.

Однак кінчик, який зламався, слід обробити корицею або товченим активованим вугіллям.

Незабаром орхідея почне самостійно відновлюватись.

Якщо цього немає, то продезінфікованою зубочисткою чи голкою треба відігнути верхні лусочки бруньки, та рівномірно обробити внутрішню частину стимулятором росту. Підійде, наприклад, цитокінінова паста.

Потім горщик із квіткою потрібно помістити в місце, де не буде сильних перепадів денних та нічних температур.

Коли стебло зламалося частково і почало підсихати, необхідно терміново вживати інших заходів. Для початку сухе стебло треба відрізати. Ніж заздалегідь необхідно обробити. При цьому потрібно обрізати стебло до початку живої тканини. Як тільки сік з ранки перестане текти, стебло потрібно обробити антисептиком.

Потім рослину треба обробити фунгіцидом. Підійде “Фітоспорін”.

Через деякий час з’явиться нове стебло, та орхідея знову почне тішити вас своїм гарним цвітінням. Але на цей раз важливо заздалегідь передбачити опору.

попередня статтяСмачна перловка з м’ясом та квашеною капустою
наступна статтяЯк приготувати пишні оладки, які не вбирають багато олії
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я