Смачна та оригінальна вечеря з картоплі та фаршу: простий рецепт у духовці

0
Смачна та оригінальна вечеря з картоплі та фаршу: простий рецепт у духовці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Усього з кількох простих інгредієнтів можна приготувати ситну та смачну страву на всю родину. Готується зовсім нескладно, а ще можна зробити його оригінально, незвичайно та, що буває важливо, не надто дорого. Апетитна запечена в духовці страва з курячого фаршу та тертої картоплі зі сметаною – чудова вечеря на кожен день, яку люблять усі, і дорослі, і діти.

Інгредієнти для форми 30х25 см:

  • Курячий фарш – 500 гр
  • Цибуля – 250 гр
  • Картопля – 600 гр
  • Сметана – 2 ст. л.

Додатково:

  • Рослинна олія для змащування форми
  • Сіль та перець за смаком
  • Зіра або кмин за бажанням

Спосіб приготування:

У курячий фарш додати крупно прокручену в м’ясорубці або крупно розмелену в блендері цибулю. Можна дрібно нарубати цибулю ножем. Посолити і поперчити за смаком, за бажанням додати зіру або кмин. Все перемішати.

Сформувати фрикадельки. З зазначеної кількості продуктів виходить 15 штук середнього. Викласти фрикадельки в змащену олією будь-яку форму.

На великій тертці натерти картоплю. Відразу промити її холодною проточною водою, дати всій воді обов’язково повністю стекти. Протерту картоплю перекласти в миску. Посолити до смаку, додати велику глибоку столову ложку сметани з гіркою. Добре все перемішати.

Прокласти картоплею фрикадельки. Прокладати їх потрібно так, щоб усі фрикадельки обов’язково були розділені один від одного картоплею.

Накрити форму фольгою та поставити в духовку. Запікати 40 хв при 250 С під фольгою, потім зняти фольгу і запекти до підрум’янювання в тому ж режимі (приблизно 15-20 хв, враховуючи особливості своєї духовки).

Розділити на порції або на такі невеликі квадратики його можна прямо лопаткою, ділиться страва легко і добре тримає форму.

Фрикадельки виходять м’якими та соковитими, картопля всередині ніжна та кремова, а зовні запечена, з легкою рум’яною скоринкою.

попередня статтяЯк правильно худнути в лазні: 5 корисних порад
наступна статтяБажаєте мати плаский живіт: ось 13 порад, які працюють
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я