Бажаєте мати плаский живіт: ось 13 порад, які працюють

0
Бажаєте мати плаский живіт: ось 13 порад, які працюють
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Для початку прояснимо – неможливо прибрати або «схуднути» в окремій частині тіла. Об’єми зменшуються всюди, або ніде. Так що для плаского живота доведеться підключати дієту та спорт. Але якщо ви не фанат ні того, ні іншого, ось кілька навичок, які допоможуть вам підтримувати живіт пласким без голодувань та важких фізичних навантажень.

1. Додайте оливкову олію в їжу щодня

Оливкова олія, яку ще в давнину називали «жовтим золотом», — один із найстаріших лікувальних та косметичних засобів. Вона бореться із серцево-судинними захворюваннями, сприяє травленню та найкращим чином відновлює pH у нашому організмі. А також є потужним антиоксидантом і, що найголовніше, запобігає здуттю живота та проблемам з кишечником.

2. Поменше стресу

Наш шлунок – це другий мозок. Тут накопичуються напруга, роздратування та нудьга. А там, де стрес, там і проблеми з перетравленням їжі та здуттям живота. Рішення: займіться йогою або медитацією, щоб знизити рівень кортизолу та звільнитися від усього поганого, що намагається вплинути на вас.

3. Додайте більше приправ у їжу

Сіль шкідлива для нашого тіла та здоров’я, проте спеції, навпаки, дуже корисні. Підвищуючи температуру тіла, вони допомагають боротися із хворобами та спалюють калорії. Але будьте обережні, додавати багато перцю в жирний бургер не потрібно. Важливо харчуватися здоровою їжею і додавати до неї дрібку перцю чи куркуми.

4. Робіть планку

Спробуйте челендж «30 днів планки» — і побачите результат. Почнемо з утримання планки 20 секунд (перший день), потім поступово збільшуємо тривалість протягом місяця.

5. Їжте корисні жири щодня

Авокадо, батат, горіхи та риба повинні стати обов’язковою частиною вашого меню. Крім того, що це корисні жирні кислоти, це продукти, багаті на клітковину, яка ідеально підходить для видалення поганих жирів, що накопичилися.

6. Пийте яблучний оцет

Яблучний оцет – чарівний косметичний продукт. Ми любимо його за здатність надавати волоссям сяйво, а Стаз Ліндес, муза Іва Сен-Лорана, використовує його для сяйва обличчя. Але яблучний оцет можна ще й пити. Одна чайна ложка щодня знизить кислотність шлунка і, як наслідок, здуття живота.

7. Робіть масаж живота

Масаж живота корисний для травлення, кровообігу та запобігання здуттю. Просто лягайте на спину і проводьте по животу з легким натиском, описуючи великі кола за годинниковою стрілкою.

8. Їжте тільки корисні фрукти та детокс-продукти

Яблуко, артишок, тофу або навіть чорнослив покращують травлення та сприяють виведенню токсинів. Рослинні білки (мигдаль, волоські горіхи, фундук), а також м’які волокна, що містяться, зокрема, у фруктах та овочах, сприяють кращому очищенню кишечника. Уникайте: смаженої їжі, молочних продуктів, тваринних жирів, страв у соусі та «рафінованих» продуктів, таких як білий хліб та сухарі.

9. Не їжте маргарин, майонез та готові соуси

Уникайте шкідливих жирів під час приготування улюблених страв. Майонез замініть йогрутом. Приправляйте салати лимонним соком та бальзамічним оцтом. І ваш прес скаже вам спасибі.

10. Випивайте 1,5 літра води на день

Банальна порада всіх моделей, але вона працює – вода не допоможе схуднути, але вона стимулює лімфатичну систему та покращує метаболізм. Вибирайте дренажні напої: воду, трав’яний чай. Зелений чай перешкоджає утворенню жиру. Вода (з м’ятою або лимоном) регулює апетит і запобігає тягу до перекушування.

Уникайте: алкоголю (він сприяє затримці рідини та накопиченню жиру, у тому числі в області пресу), газованих напоїв та фруктових соків, що викликають здуття живота.

11. Практикуйте спорт

Спорт спалює калорії та допомагає скинути вагу, у тому числі зменшити живіт. Щоб максимально схуднути, необхідно не лише щодня займатися спортом щонайменше по тридцять хвилин, а й стежити за харчуванням. Ви повинні витрачати більше калорій, ніж споживаєте. Знайте, що важлива тривалість вправ, а не інтенсивність. Година прогулянки замінить півгодини у “качалці”.

Ходьба, плавання, їзда велосипедом — все це не зробить живіт з кубиками, але зробить його пласким.

12. Навчіться правильно дихати

Правильне дихання та дихальні вправи тонізують черевний прес, допомагають травленню та знімають стрес, який часто викликає здуття живота. Коли ми розслаблені, ми дихаємо глибоко та повільно. При стресі діафрагма стискається, ми отримуємо менше кисню, через це можуть виникнути біль у животі та здуття. Тож у будь-якій неприємній ситуації — дихайте!

13. Слідкуйте за поставою

Неправильна постава або проблеми зі спиною можуть призвести до того, що живіт здаватиметься опуклим. Сходіть до фахівця та перевірте спину, виконуйте прості вправи для постави, постійно стежте за плечима та положенням голови та шиї. Пам’ятайте, що ніяких чарівних засобів не потрібно – постава виправляється найпростішими вправами. Приділіть їм щодня по 10-15 хвилин, і ви побачите результат.

попередня статтяСмачна та оригінальна вечеря з картоплі та фаршу: простий рецепт у духовці
наступна статтяПаста з тунцем та помідорами: швидко та ситно
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я