Заправляти чи ні салати олією: яку обрати або чим замінити

0
Заправка для салату
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Найчастіше є два-три варіанти заправки для салатів в буденному харчуванні. Давайте будемо відверті, що це просто олія, сметана або майонез. Добре, ще буває серед креативних кулінарів комбінації з лимонним соком, соєвим соусом та гірчицею.

Салати роблять не лише виключно овочеві. В улюблених рецептах є квасоля, сир, авокадо, маслини, м’ясо і багато інших компонентів.

Чим заправляти

Майонез надто калорійний для таких салатів. Та й звична олія не завжди підходить. Звичайно, нею заправляти можна, але потрібно брати до уваги інгредієнти. Чому? Бо в деяких з них у складі є до 50% жирів, навіть якщо вони рослинного походження. При додаванні олії показник ще більше зростає. Якщо є складнощі з підшлунковою, є ризик перевантаження.

Аналогічно відбувається і з насінням у рецептурі, авокадо чи оливками. Небажано в такі салати заливати ще й олію. Замінити заправку можна на альтернативні варіанти з нежирної сметани, йогурту, гірчиці, лимонного соку, соєвого соусу, спецій, трав. Смак з такими компонентами стане навіть кращим.

попередня статтяЛьох стане майже стерильним, якщо видалити плісняву цим способом
наступна статтяГотуємо старовинний зігріваючий напій для холодних зимових вечорів
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я