8 правил макіяжу для сухої шкіри обличчя

0
8 правил макіяжу для сухої шкіри обличчя
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У холодну пору на шкірі обличчя і тіла можуть з’явитися лущення. Особливо страждають дівчата, шкіра яких і так схильна до сухості. Через цю проблему більш трудомісткими стають як щоденний догляд, так і нанесення макіяжу. Звісно, маскуючи проблему, вирішити її не вдасться. Але й відмовляти собі у гарному макіяжі не варто. У матеріалі зібрали основні правила, які при нанесенні макіяжу варто дотримуватися красуням із сухим типом шкіри.

Використовуй засіб, що відлущує

Щоб трохи вирівняти тон шкіри і позбутися ороговілих частинок, один-два рази на тиждень використовуй м’який скраб або краще пілінг-скатку. Старайтеся дуже сильно не терти обличчя, інакше ти ризикуєш ще більше травмувати шкіру.

Після цього обов’язково нанеси на шкіру живильний крем. Якщо використовуєш засіб перед сном, на ніч залиши на обличчі маску, у складі якої є натуральні олії та мінерали.

Нанеси базу під макіяж

Перш ніж приступити до нанесення декоративної косметики, суху шкіру обличчя потрібно зволожити. Для цього можна використовувати або крем, або інший засіб, у складі якого є олії та зволожуючі компоненти.

Але щоб праймер або зволожуючий крем добре виконали свою роботу, врахуй таке:

  • наносити засіб потрібно на ретельно очищене обличчя;
  • після вмивання нанеси на шкіру тонік чи бустер для обличчя;
  • праймер розподіляй рівномірно і перш ніж наносити декоративну косметику, дочекайся, поки засіб висохне.

Відмовся від тонального крему

Багатьом здається, що зробити повноцінний макіяж без використання тонального крему нереально. Однак, засоби з щільною текстурою можуть призвести до того, що суха шкіра виглядатиме ще більше зневодненою.

Якщо відмовитись від тонального крему тобі складно, використовуй засоби з легкою текстурою на водній основі. До речі, вибирати тональні засоби з матовим фінішем теж не варто. Так ти тільки підкреслиш недосконалість шкіри.

Використовуй рідкий консилер

Всі консилери діляться на рідкі, кремоподібні та олівці. Дівчатам зі шкірою, схильною до сухості, б’юті-експерти рекомендують вибирати рідкі консилери, тому що вони легко наносяться та рівномірно розподіляються по обличчю.

Наносити консилер потрібно точково після того, як обробити шкіру базовими косметичними засобами. Щоб тон вийшоов якомога акуратнішим, для розтушовування використовуй вологий косметичний спонж. Якщо його під рукою не було, консилер вбивай у шкіру подушечками пальців.

Віддай перевагу кремовій пудрі

Підкреслити сухість та лущення шкіри може не лише щільний тональний крем, а й косметична пудра. Особливо якщо ти використовуєш її у великих кількостях і користуєшся спресованими засобами з матуючим ефектом.

Якщо у тебе суха шкіра, використовуй кремову пудру або кушон. У складі цих б’юті-засобів містяться олії, які зволожать шкіру і нададуть їй сяйва. Наносити кремову пудру найкраще м’яким синтетичним пензлем.

Після нанесення макіяжу використовуй термальну воду

Навіть при легкому макіяжі власниця сухої шкіри протягом дня відчуватиме, ніби її обличчя стягнуте.

Щоб уникнути появи неприємних відчуттів, після нанесення макіяжу збризніть обличчя термальною водою або містом. Обидва засоби допоможуть продовжити стійкість макіяжу та зволожать шкірний покрив. Ідеально для сухої шкіри підійдуть слабомінералізовані продукти, у складі яких є ефірні олії та трав’яні екстракти.

Відмовся від використання водостійкої косметики

Незважаючи на те, що водостійка косметика дуже зручна, використовувати її постійно не варто. Особливо якщо твоя шкіра схильна до сухості. Так як до складу водостійкої косметики може входити етиловий спирт, є ризик того, що вона зробить шкіру обличчя ще більш сухою та шорсткою.

Якщо хочеш, щоб макіяж протримався на обличчі якомога довше, використовуй якісну косметику та наноси її на добре очищену та зволожену шкіру обличчя.

Використовуй кремові рум’яна

Рум’яна – важливий б’юті-засіб, який допомагає надати обличчю здорове сяйво і відпочивший вигляд. Але щоб результат відповідав очікуванням, дівчатам із сухою шкірою потрібно вибирати кремові рум’яна. Вони просто наносяться та забезпечують шкірі додаткове зволоження.

попередня статтяДля чого багато хто п’є кефір з корицею
наступна статтяКоли котлети краще смажити без панірування
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я