Експерти розповіли, як швидко заснути, якщо ви прокинулися серед ночі

0
Експерти розповіли, як швидко заснути, якщо ви прокинулися серед ночі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Наш організм непередбачуваний і здатний прокинутися будь-коли ночі з різних причин. Влітку це найчастіше пояснюється високою температурою повітря та ранніми світанками, але іноді зустрічаються й інші мотиви: тривожність, стрес, переїдання. У нашій добірці 4 ефективні способи, що дозволяють заснути лише за кілька хвилин.

Уникайте стимуляції роботи мозку

Не починайте планувати свій день, думати про роботу чи навчання і, звичайно, за жодних обставин не беріть у руки смартфон. Намагайтеся залишитися в ліжку і, наприклад, відтворити в думці частину фільму або книги, з якими вам недавно вдалося познайомитися, або скористайтеся відомим способом: рахуйте овечок.

Використовуйте розслаблюючий спрей для сну

Такий спрей, наприклад лавандовий, потрібно розпорошити на подушку. Його формула безперервно вивільняє свій терапевтичний аромат протягом ночі, полегшуючи таким чином спробу заснути, а в деяких випадках навіть запобігаючи незапланованим пробудженням.

Спробуйте спрямовану медитацію

Коли люди прокидаються серед ночі, їх часто бентежать тривожні думки про те, що вони не можуть заснути. Через потік негативних домислів розум не спатиме, навіть якщо організм виснажений. У такій ситуації варто відвернути увагу від стресу за допомогою фокусування на диханні, а в крайньому випадку все-таки дотягнутися до телефону і включити розслаблюючу музику.

Використовуйте маску для сну та беруші

Цей спосіб підходить тим, у кого причиною регулярного пробудження стає ранкове світло, що проглядає навіть через щільні штори, або шум, що доноситься від сусідів та з вулиці. І пам’ятайте, що бажано вибирати маску з натуральних матеріалів, так як вона куди більш повітропроникна.

попередня статтяЯк позбутися болю в шиї за допомогою елементарної вправи
наступна статтяЕксперти розповіли, чи варто користуватися фітнес-трекером
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я