Чи можна заморожувати пекінську капусту на зиму та як це правильно зробити

0
Смачні та корисні оладки з пекінської капусти
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Пекінська капуста містить у своєму складі велику кількість вітамінів та корисних компонентів. Культура вимагає мінімуму догляду за собою.

Проте вона не може довго зберігатись.

Подробиці

Для довготривалого зберігання пекінської капусти рекомендується виконувати заморожування. Тут є кілька особливостей, які варто брати до уваги.

Змінюється смак

Є хибна думка серед деяких господинь, що після заморожування капуста втратить усі свої смакові та корисні властивості. З такою думкою точно не погодяться експерти.

Якщо чітко дотримуватися існуючої технології, проблем з її подальшим використанням виникнути не повинно.

Які качани для заморожування використовувати

Для заморожування варто використовувати лише великі чи середні за розміром качани. Звичайно, на листі не повинно бути жодних ушкоджень чи слідів хвороб. Попередньо листя необхідно замочити у воді та добре промити. До заморожування можна приступати, коли вся вода стече.

Методи заморожування

Метод заморожування підбирається в залежності від розміру кочанів та можливостей для зберігання.

Цілий качан

Найпростіше – це заморозка цілої капусти. Її попередньо потрібно добре промити. Зніміть верхнє пошкоджене листя. Далі капуста поміщається у пакет із герметичним замком.

Можна використовувати поліетиленові пакети. Але вони пропускатимуть повітря, через що продукт насичуватиметься різними ароматами з морозильної камери. Герметичність – це головний чинник якісного заморожування.

У подрібненому вигляді

Для збереження місця у морозильній камері краще заздалегідь нарізати листя капусти. Суть така сама: пекінська капуста міститься в морозильній камері в герметичному пакеті. Можна використати пластикові контейнери для зберігання.

Для голубців

Пекінська капуста часто використовується як заготовка для голубців.

Відділяється здорове листя необхідного розміру. На кілька секунд листя поміщається в окріп. Для цієї процедури рекомендується використовувати друшляк, він значно спростить процедуру.

Після остигання потовщені місця біля основи можна зрізати. Також на цьому етапі можна сформувати необхідний розмір.

Заготовки поміщаються у пластикові пакети або одноразові контейнери для подальшого зберігання в морозильній камері.

Терміни зберігання

Заморожену капусту можна зберігати близько року. Проте оптимальний термін споживання становить 6 місяців. Важливо підтримувати постійну температуру.

Через перепади температури смакові якості капусти можуть зіпсуватися, але це стосується й інших продуктів, що знаходяться у морозильній камері.

Як розморожувати

Існує важливе правило: прискорювати час розморожування капусти неприпустимо. Капусту потрібно дістати з морозильної камери і перекласти в лоток або іншу ємність. Розморожування краще виконувати у холодильнику.

Можна прискорити процес, якщо розморожування виконувати при кімнатній температурі. Якщо заморожене тільки листя, його можна відразу кинути в киплячу воду і використовувати за прямим призначенням.

попередня статтяЧому листя фіалки стає білим
наступна статтяЯк приготувати смачну розчинну каву
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я