Чим можуть бути небезпечні ароматичні свічки

0
Чим можуть бути небезпечні ароматичні свічки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ароматичні свічки – доступний і популярний продукт, який допомагає зробити кімнату затишнішою, а вечір – атмосфернішим. Але мало хто замислюється над тим, яку шкоду організму може завдати надмірне захоплення ароматичними свічками. Про те, чому вони можуть бути небезпечні та яку альтернативу їм підібрати, розповідаємо у матеріалі. Ароматичні свічки можуть спровокувати головний біль

Більшість фабричних ароматичних свічок виготовляють із парафіну. Цей кінцевий продукт у ланцюжку переробки нафти при горінні виділяє повітря толуол і бензол. Доведено, що ці речовини токсичні для людини і можуть спровокувати появу головного болю, безсоння, зниження розумових здібностей та проблеми з пам’яттю.

При цьому якщо людина отруїться канцерогенами, у неї почастішає серцебиття, виникнуть проблеми із шлунково-кишковим трактом та з’явиться денна сонливість.

Свічки можуть погіршити здоров’я легень

Вчені з Університету Південної Флориди провели дослідження, під час якого з’ясували, що дрібнозернисті частинки свічкової сажі за розміром та складом нагадують вихлопні гази від дизельних двигунів.

Ці частки глибоко осідають у легенях, всмоктуються в кровотік та провокують розвиток серцево-судинних захворювань, астми та раку. Вони також негативно впливають на ДНК і призводять до появи серйозних проблем з диханням.

Ароматичні віддушки свічок токсичні

Дослідники також з’ясували, що майже 90% інгредієнтів дешевих ароматичних ароматизаторів синтезовано з токсичних речовин. У тому числі ацетону, толуолу та лимонену. А негативний вплив цих компонентів на стан організму важко переоцінити.

Крім того, як закріплювач аромату багато виробників застосовують складне з’єднання – діетилфталат. Він може викликати алергічні реакції та екзему, а також запаморочення та сильну нудоту. А якщо ароматичні свічки запалювати на регулярній основі, збільшиться ризик пошкодження нервової та дихальної систем.

Ароматичні свічки розносять по кімнаті токсичні речовини

Любителі романтичних вечорів часто запалюють ароматичні свічки у закритих приміщеннях. Але оскільки при горінні свічки виділяють деякі токсичні речовини, у задимленій кімнаті стає небезпечно.

Щоб уникнути можливих проблем, кімнату, де горить свічка, потрібно обов’язково провітрювати. Також не варто використовувати свічки замість освіжувача повітря та палити їх кілька годин поспіль.

У ґнотах ароматичних свічок містяться важкі метали

Небезпеку здоров’ю людини становлять і ґноти свічок. В ідеалі вони мають бути виготовлені з паперу чи бавовни. Але іноді в них можуть бути важкі метали, які виробники використовують для того, щоб надати ґнотам міцність. Найчастіше для цих цілей використовується свинець, отруєння яким призводить до розвитку анемії, ураження нервової системи та нирок, а також уповільнення інтелектуального розвитку.

Тобто, якщо запалити ароматичну свічку в закритому просторі, повітря в кімнаті наповниться випарами свинцю. Потрапляючи в організм, органічні сполуки цього металу перетворюються на неорганічні та проводять до хронічної інтоксикації. А це може спричинити ураження всіх відділів головного мозку.

Чим замінити ароматичні свічки

Якщо користуєшся ароматичними свічками часто і багато, спробуй знайти їм нешкідливішу альтернативу. Наприклад, ти можеш використовувати дифузні ефірні олії.

Крім того, що вони абсолютно нешкідливі для організму, натуральні ефірні олії мають приємний запах. Їх також рекомендують розпорошувати в приміщеннях з їдким і неприємним душком, оскільки олії не тільки маскують ці запахи, але й усувають їх.

Ще один спосіб освіжити приміщення і позбутися неприємного запаху – впустити свіже повітря. Привчивши себе регулярно провітрювати квартиру, ти не тільки забудеш про неприємні запахи, але й позбавишся головного болю і почнеш краще спати.

Якщо від використання свічок не хочеться відмовлятися, вибирай ті, що виготовлені з натурального бджолиного воску. Так як при горінні бджолиний віск виділяє антимікробні ферменти, цей продукт нешкідливий у використанні. А тим, хто страждає від проблем з диханням та нервозності, свічки з натурального бджолиного воску допоможуть заспокоїтись та підвищити імунітет.

Крім того, воскові свічки – безвідходний продукт. Але навіть якщо на дні свічника залишаться недогарки, вони цілком нешкідливі як для людини, так і для природи.

Але навіть при покупці свічок із натурального бджолиного воску звертай увагу на склад. Ідеально, якщо свічка має ґніт з бавовни або деревини і містить натуральні ефірні олії.

попередня статтяБутерброди з консервів на кожен день та на святковий стіл, вдале поєднання продуктів
наступна статтяВсе змішуємо і швидко запікаємо у пергаменті: курка з грибами та сметаною
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я