Все змішуємо і швидко запікаємо у пергаменті: курка з грибами та сметаною

0
Все змішуємо і швидко запікаємо у пергаменті: курка з грибами та сметаною
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

На підготовку такої страви йде максимум 10 хвилин. Всі інгредієнти просто подрібнюються, перемішуються та запікаються 30 хвилин у пекарському папері (можна замінити на фольгу). Для вершкового смаку додати сметану та трохи сиру. Овочі можна брати будь-які за смаком, в даному випадку помідори, гриби та цибуля. Філе, овочі, гриби стають при запіканні дуже соковитими та смачними. А вигляд у страви за рахунок паперу оригінальний та незвичайний. Така страва чудово підійде і для святкового столу.

Складові на 2 порції:

  • 250 гр. курка (філе грудки)
  • 150 гр. печериці
  • 2 шт. помідор
  • 1 шт. цибуля
  • 50 гр. твердий сир
  • 4 ст.л сметана
  • 1 ч. л. без гірки солодка паприка
  • 2 щіпки сушеного орегано
  • за смаком чорний мелений перець та інші спеції
  • за смаком сіль

Приготування:

1. Для приготування підходить будь-яке філе, індички чи курки. Подрібнюємо його на середні шматки та викладаємо у миску.

2. Печериці промиваємо з губкою або очищаємо, нарізаємона слайси. Відправляємо у миску.

3. Томати, цибулю подрібнюємо кубиками і відправляємо до філе та грибів.

4. Доповнюємо все натертим сиром, сметаною, орегано, паприкою (додасть яскравий колір), меленим перцем і сіллю. Спеції можна використовувати будь-які на смак.

5. Перемішуємо та  викладаємо гіркою в паперові човники з пергаменту. Замість паперу можна використовувати фольгу. Така страва виходить смачною і на сковороді, і в горщиках, і у звичайній формі для запікання. Просто в папері виглядає дуже красиво і оригінально. До того ж, паперові човники захищають страву від пересихання і вона виходить соковитою.

6. Човники з куркою та печерицями розміщуємо у формі або на деку, ставимо в духовку, попередньо включену на 220-230 градусів, і готуємо 30 хвилин.

7. За цей час сир розплавиться, овочі та філе повністю приготуються. М’ясо стає дуже соковитим та смачним.

8. Перекладаємо човники з куркою, овочами та грибами на тарілки та одразу подаємо на стіл. Пахне страва неймовірно смачно. До неї підійде легкий салат зі свіжих овочів.

попередня статтяЧим можуть бути небезпечні ароматичні свічки
наступна статтяНіколи не виливайте воду з-під яєць у раковину: розповідаємо, чому
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я