Чому полуницю потрібно вирощувати разом з часником: поради дачників

0
Часник та полуниця на грядці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Дачна ділянка іноді нагадує ребус. В ньому потрібно вгадати, що, де, коли і з ким можна саджати. Якщо зробити неправильно, результат буде сумний. Дачники стараються притримуватись перевірених схем сусідства рослин, щоб не нашкодити. І серед них одна з найдієвіших є вирощування полуниці разом з часником.

Чому культури потрібно висаджувати разом

Хвороби рослин розповсюджуються дуже швидко. І полуниця в цьому випадку не є виключенням. Її може вразити сіра гниль. Якщо висадити поряд із грядками полуниці часник, то ризик розвитку хвороби суттєво знижується. Часник знезаражує ґрунт, що і має позитивний вплив на ягідну культуру.

Ще один плюс для такого сусідства. Часник та полуниця не конкурують між собою. Тож вони не будуть відбирати корисні елементи в надмірній кількості від сусіда.

Шкідники є справжнім головним болем для всіх дачників. І часник в цьому плані є помічником, оскільки відлякує їх від полуниці. Він має інтенсивний запах, який і не до вподоби шкідникам.

Висаджуйте часник разом з полуницею. Це сусідство дасть гарний врожай з обох вирощуваних культур.

попередня статтяСочевиця з пряними ковбасками у горщику — корисна та смачна вечеря
наступна статтяФруктовий пиріг, який ви приготуєте за 30 хвилин
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я