Що додати в деруни, щоб були м’якими та легко переверталися

6
драники
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Деруни, або драники, картопляники, для багатьох є улюбленими оладками з картоплі. Рецептів багато, але досвідчені господині знають, що у страву треба якнайменше додати, щоб зберегти ніжний картопляний аромат, золоту скоринку.

Подробиці

Для оладок із картоплі достатньо взяти: власне картоплю, цибулю, сіль. Саме трьох інгредієнтів для класичного тіста достатньо. Не додавайте борошно, це зробить тісто забитим, в’язким, смак картоплі буде менш виражений.

Часто господині додають яйця, але в цьому також нема потреби. Картопля добре тримає форму, якщо після тертя ви злиєте зайву вологу.

Сметана в тісті дасть більшу вологу, драники можуть прилипати до сковорідки. Тому краще без неї.

Іноді треба думати не про те, що ще додати, а який мінімальний набір продуктів взяти для ідеальної страви.

попередня статтяШоколадні тістечка на вівсянці без випікання
наступна статтяЧому важливо білити дерева мінімум тричі на рік
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

6 КОМЕНТАРІ

  1. І це дійсно найкращі інгредієнти для дерунів(картопля, цибуля, сіль). Обов’язково подавати зі сметаною, можна ще трішечки вершкового масла. Все!

    • Дякуємо, Олександре! Іноді найкращий смак розкривається саме через мінімалізм. До речі, з маслом треба спробувати, мабуть, дуже смачно.

    • Дякуємо, Іване! Впевнена, що для тих, хто любить гостреньке, перчик – те, що треба! А якщо свіжий саме, то й аромат неймовірний, ммм!..

    • На 5-7 середніх картоплин одна цибулина середня. Якщо кинути забагато цибулі, то можуть гірчити потім.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я