Чому важливо правильно користуватися рушником для обличчя або відвідмовитись від нього зовсім

0
Чому важливо правильно користуватися рушником для обличчя або відвідмовитись від нього зовсім
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ванна кімната – одночасно оплот чистоти і один з найголовніших розсадників бактерій. Все через те, що там практично завжди волого і жарко, а приємнішого середовища для мікробів і не придумати. При цьому більша частина з них буде накопичуватися в тканинних виробах – мочалці, килимку та рушниках. Накопичення бактерій в останніх загрожує безліччю неприємних наслідків і може спровокувати проблеми зі шкірою.

Найочевидніша проблема від зіткнення шкіри зі шкідливими мікроорганізмами — акне та запалення. Якщо ви правильно очищаєте шкіру обличчя, то після вмивання її пори повинні бути відкриті і готові увібрати всі активні інгредієнти з кремів і сироваток. У той же час вони стають доступними для різного роду бактерій, які запускають запальні процеси і провокують свербіж, роздратування і появу прищів.

Крім того, порушення мікробіома шкіри може стати причиною її надмірної сухості, лущення, а також прискорити процеси старіння, спровокувати появу зморшок та гіперпігментації. Одним словом, нам необхідно робити все, що в наших силах, щоб зменшити вплив мікроорганізмів на нашу шкіру. Як ми вже сказали вище, рушник — найбажаніше місце для бактерій, тому до його вибору та догляду за ним варто підійти особливо відповідально.

Як вибрати та використовувати рушник?

Заведіть собі окремий рушник для обличчя. Рекомендація банальна, але все ж таки її варто проговорити, тому що вона має ключове значення. Рушником для обличчя в жодному разі не можна витирати нічого, крім обличчя, оскільки це помножить кількість бактерій на ньому в десятки разів.

Правильно сушіть та регулярно змінюйте рушник

Ви вмилися, витерли обличчя, повісили рушник на гачок у ванній та… ось головна помилка. Залишаючи рушник сохнути в гарячій, вологій ванній, ви створюєте найбільш сприятливі умови для зростання та розмноження бактерій. Фахівці рекомендують сушити рушники для обличчя (і будь-які інші) у кімнаті на сушарці, а в ідеалі – на балконі. Міняти рушники для обличчя варто кожні 2-3 дні. Просто обзаведіться декількома і стежте, щоб вони завжди були свіжими.

Не використовуйте пухнасті рушники

Всі ми любимо пухнасті, м’які, немов хмара, рушники, проте від них варто відмовитися, якщо хочете уникнути проблем зі шкірою. У довгих густих ворсинках швидше накопичуються бактерії, які навіть після прання можуть залишатися там. Ідеальним рішенням стане рушник із мікрофібри: гладка тканина – не найкомфортніші умови для мікробів, м’які нитки не травмують шкіру обличчя, мікрофібра швидко сохне і довго служить.

Краще використовуйте паперові рушники

Прати рушник після кожного вмивання – нереально, а от обзавестися одноразовими паперовими – цілком. Це, напевно, найефективніший спосіб скоротити контакт шкіри обличчя з бактеріями, адже при кожному вмиванні ви просто берете новий рушник. Великий мінус — це набагато витратніше за фінансами, ніж кілька тканинних рушників. Але на здоров’ї не економлять.

Чи варто відмовитися від рушника зовсім

Практика towel-free (без рушника) дуже популярна в Кореї, жителі якої славляться своєю гарною шкірою. Після вмивання вони просто видаляють надлишки води з обличчя долонями і на вологу шкіру наносять тонер або сироватку. Цей спосіб допомагає не тільки уникнути контакту шкіри обличчя з бактеріями, але й у рази підвищує ефективність ваших засобів догляду.

попередня статтяПрості хитрощі, як виглядати свіжо та молодо
наступна статтяВчені назвали 4 ознаки того, що вам не вистачає вітаміну C
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я