5 важливих інгредієнтів у догляді, які допоможуть заощадити на походах до косметолога

0
5 важливих інгредієнтів у догляді, які допоможуть заощадити на походах до косметолога
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Гліколева кислота

Як і інші фруктові кислоти, гліколева кислота сприяє активному оновленню клітин шкіри та вирівнюванню її кольору та рельєфу. При цьому, вона ефективніша за багато інших AHA-кислот — через невелику молекулярну масу гліколева кислота добре проникає в епідерміс і запускає процеси регенерації клітин. Гліколеву кислоту часто можна зустріти у складі засобів для глибокого очищення: вона буквально розчиняє відмерлі частинки верхніх шарів епідермісу та сприяє м’якій, але ефективній ексфоліації, не викликаючи подразнення.

Ще одна корисна властивість фруктових кислот – здатність боротися з пігментними плямами. Засоби з гліколевою кислотою відмінно вирівнюють колір обличчя та надають йому здорового сяйва.

Проникаючи в епідерміс, гліколева кислота запускає процес регенерації клітин шкіри і може стимулювати вироблення власного колагену та гіалуронової кислоти.

Цераміди

Цераміди – представники складного сімейства жирів, які природним чином містяться в організмі кожної людини і є ключовим елементом для утворення захисного бар’єру нашої шкіри. Як і багато інших речовин (наприклад, колаген або сквален) синтез церамідів в організмі сповільнюється вже до 30 років, а після 40 років їх брак стає особливо помітним. Дефіцит церамідів можна легко компенсувати за допомогою косметичних засобів. Цераміди ефективні як самі по собі, так і в поєднанні з активними інгредієнтами: наприклад, гліколевою кислотою вітаміном С та ретиноїдами. Цераміди здатні відновити та зміцнити захисний бар’єр, сприяючи утримуванню вологи у глибоких шарах епідермісу та запобігаючи її надмірній втраті. Крім того, засоби з церамідами здатні впоратися із зовнішніми ознаками старіння та запобігти появі зморшок, особливо ефективні ліпіди у тандемі з іншими антиейдж інгредієнтами.

Ретинол

Ретинол – один з найвідоміших і найдієвіших інгредієнтів у боротьбі з віковими змінами та при лікуванні акне. Це вітамін A, який синтезується в організмі з продуктів, що містять бета-каротиноїди. Він впливає на здоров’я шкіри, волосся, нігтів, кісток, зору, відповідає за сильний імунітет. При цьому ретинол може бути досить агресивним, тому, перш ніж почати його використання, варто проконсультуватися з косметологом.

Після того, як спеціаліст підбере правильний засіб з ретинолом, наступний візит вам знадобиться дуже нескоро. Ретинол має потужні антиоксидантні властивості і захищає від негативних факторів навколишнього середовища, бореться з пігментацією, освітлюючи шкіру, прискорює регенерацію тканин і стимулює синтез колагену, еластину, гіалуронової кислоти, тим самим покращуючи якості шкіри та вирівнюючи її рельєф.

Коензим Q10

Основна функція коензиму – перетворення поживних речовин, що надходять у клітину. Крім того, Q10 – потужний антиоксидант: він здатний захистити клітини організму від пошкодження вільними радикалами та впливу ультрафіолетових променів. Крім антиокислювальної дії у Q10 є й інші: він стимулює регенерацію клітин, регулює обмінні процеси в них, допомагає зберігати шкіру зволоженою, прискорює вироблення колагену, знижує запальний процес, заспокоює та загоює. У косметиці коензим зазвичай синтетичний, оскільки виділяти його з клітин тварин і рослин складно, довго і дорого.

Сучасні технології дозволяють синтезувати убіхінон у лабораторіях — він повністю ідентичний натуральному і нічим не поступається йому властивостями.

Азелаїнова кислота

Азелаїнова кислота славиться своїм протимікробним ефектом: вона ефективно бореться з бактеріями, що викликають акне, знімає запалення, ущільнює верхній роговий шар епідермісу, покращує роботу пор, зменшує запалення та почервоніння, спричинені куперозом та розацеа.

Азелаїнова кислота не тільки бореться з бактеріями C. acnes (головною причиною ненависних прищів), але й регулює виробництво клітин шкіри. Це дозволяє уникнути накопичення ороговілих клітин у порах, і, як наслідок, появи відкритих та закритих комедонів. Кислота в цілому вважається однією з найбільш щадних і безпечних, вона не викликає сухості та подразнення і не травмує клітин шкіри, тому використовувати її можна практично всім.

попередня статтяНіжне та пісочне печиво з арахісом
наступна статтяОригінальний яблучний салат з горіхами та сиром
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я