Ніжне та пісочне печиво з арахісом

0
Ніжне та пісочне печиво з арахісом
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Готується таке печиво дуже просто та легко. Розповідаємо тонкощі приготування, щоб печиво вийшло найніжнішим. Печиву можна надати будь-яку форму, як доповнення можна використовувати будь-які горіхи до смаку, шоколад, сир, фрукти, ягоди або варення. Сьогодні при готуємо найсмачніше пісочне печиво з арахісом.

Складові:

  • 340 гр. борошно (вищий сорт)
  • 200 гр. вершкового масла
  • 130 гр. цукрової пудри
  • 80 гр. арахіс
  • 2 шт. яйця
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 дрібка солі

Приготування:

1. Тіста вийде багато (це подвійна порція), тому якщо треба менше, то продуктів беремо половину, а замість цілого  яйця додаємо лише жовток. У мисці збиваємо міксером розм’якшене вершкове масло, цукрову пудру та сіль (дрібна). Розбиваємо одне яйце, воно має бути великого розміру та кімнатної температури.

2. Швидко збиваємо. Суміш завжди вийде повітряною та однорідною, якщо масло брати з жирністю 82,5%. Звичайний цукор не використовуємо, він не розчиниться, тому що крупинки великі, а тісто готується швидко.

3. Висипаємо відразу все борошно, додаємо розпушувач.

4. Швидко (10-15 секунд) збиваємо міксером і виходить м’яке густе тісто.

5. Збираємо його, округляємо, накриваємо та в холодильник на 20-25 хвилин. З охолодженим тістом зручно працювати. Воно не повинно стати жорстким, тому що при роботі кришитиметься. Якщо таке вийшло, то тісто ненадовго залишаємо на столі при кімнатній температурі щоб воно нагрілося.

6. Тісто ділимо на кілька частин і розкочуємо в не дуже тонкий шар. Вирізаємо печиво у довільній формі, перекладаємо на лист (олією не змащуємо) і ставимо в холодильник на 10 хвилин. Вийде приблизно 45 -50 шт., це 2 великі дека (робимо спочатку одне, потім друге).

7. Арахіс можна брати будь-який, можна смажений із сіллю). Якщо він сирий, то просто підсушуємо на сковороді. Подрібнюємо його у ступці або чаші блендера. Заготівлі для печива беремо в руку, на руці змащуємо пензликом збитим яйцем, посипаємо арахісом і викладаємо на деко. Так не буде крихт від горіхів на дні листа.

8. Випікаємо печиво у добре розігрітій духовці до 200 градусів близько 6 хвилин. Як тільки тісто трохи зарум’яниться, одразу виймаємо. Випікати печиво до коричневого кольору не треба, інакше воно вийде пересушеним. Печиво прибираємо на решітку та випікаємо другу партію.

9. Розсипчасте печиво подаємо з улюбленими напоями та насолоджуємося смаком. Саме тісто виходить дуже ніжне та тане в роті. Горіхи дають приємний хрускіт і чудовий смак. Це дуже ароматне та смачне пісочне печиво.

Смачного!!!

попередня статтяЯк старі непотрібні рушники використати для декору ванної кімнати
наступна стаття5 важливих інгредієнтів у догляді, які допоможуть заощадити на походах до косметолога
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я