Який кисломолочний сир краще використовувати для приготування сирників

0
Додайте цей інгредієнт у сирники – і страва вийде незвичайною: кулінарна хитрість
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Успіх сирників лише частково залежить від якості кисломолочного сиру. Тут все пов’язано – кількість цукру, яєць, борошна, солі.

Це все потрібно врахувати, якщо ви прагнете приготувати пишні та соковиті сирники. Розберемося, чи може дієтичний знежирений кисломлолчний сир все зіпсувати.

Подробиці

Який кисломолочний сир для сирників кращий

Не можна сказати, що прямо все в сирниках засноване на якості кисломолочного сиру. Наприклад, сухі та забиті вони виходять через надлишки борошна. Але й вологими можуть вийти через такий самий кисломолочний сир.

Який кисломолочний сир вибрати

По-перше, свіжий, сухий і тільки не кислий, інакше доведеться додавати багато цукру, а через нього заготовки попливуть прямо на сковороді.

По-друге, не варто вибирати вологий або зернистий кисломолочний сир. Бо тоді доведеться додати багато борошна або манки, через що вони вийдуть плоскими і несмачними.

По-третє, через сухий кисломолочний сир сирники розвалюються.

По-четверте, жирність. Якщо ви рахуєте калорії, то будьте готові, що з знежиреним кисломолочним сиром страва не вийде. Потрібно взяти продукт хоча б із маркуванням 5%. Якщо сидіти на дієті ні до чого, то найкращих результатів можна буде досягти з сиром з жирністю 9-10%.

Пропорції

  1. Яйця. Вважається, що на 200-300 г кисломолочного сиру достатньо всього одного курячого яйця. Є ще один варіант: на 400 г кисломолочного сиру два яєчні жовтки і один білок.
  2. Сіль та цукор. Щодо цукру, то його багато додавати не можна, а ось сіль якраз не зашкодить. Вона склеює кисломолочний сир  під час обсмажування. Достатньо однієї щіпки. На 400-500 г сиру беруть 1-2 ст. л. цукру. Компенсувати його нестачу можна за готовністю за допомогою цукрової пудри чи джемів.
  3. Борошно. На 400-500 г кисломолочного сиру повинно вистачити 2-3 ложки борошна. Максимум 4, якщо відсоток клейковини низький. Якщо борошно якісне, може вистачити і 1,5 ложки з гіркою.
  4. Сода. Вважається, що якщо її не додавати, то пишних та легких сирників не вийде. До того ж вона допоможе, якщо кисломолочний сир виявився кислим та вологим. Харчова сода “підніме” сирники.
попередня статтяМожливо і не так вже й складно: як привести себе у форму за місяць
наступна статтяДе досвідчені господині використовують шкірки, що залишаються після чищення апельсинів
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я