...
ГоловнаЗдоров'яЧому ти досі не перейшла на здорове харчування

Чому ти досі не перейшла на здорове харчування

Підпишіться на нас:

Важко знайти людину, яка не усвідомлює важливості правильного харчування. Але, незважаючи на те, що ми маємо можливість харчуватися виключно корисною їжею, використовувати правильні наш раціон все одно важко назвати правильним.

Фітнес-тренерка Наталія Литвинова вважає, що існує кілька шкідливих звичок, які можуть зупиняти людину від переходу на здорове харчування.

Заважає думка про те, що тепер доведеться харчуватися лише здоровою їжею постійно

Фраза, що перетворилася на мем: з понеділка почну. Хто з нас не зарікався забути про всі шкідливі продукти та харчуватися лише корисними? Але наші тіла здатні впоратися з будь-якою шкідливою їжею, чи то вечірня піца під вино чи гострі крильця з картоплею фрі на обід. Більше того, стрес, тривожність і почуття провини, які можуть бути присутніми, поки ти намагаєшся харчуватися лише правильною їжею, набагато гірше впливають на організм, ніж якби ти просто з’їла зайвий шматочок торта. Головне щоб твій раціон був корисний і поживний систиматично, щоб інколи не хвилюватися про зриви чи шкідливі продукти, на які тебе іноді тягне.

Тебе напружує факт того, що продукти складно зберігати

Коли повертаєшся з ринку з повною сумкою свіжої зелені, овочів та фруктів, здається, що немає нічого простішого, ніж постійно так харчуватися. Через тиждень тобі не вистачає часу, щоб забігти за покупками, а огірки вже безнадійно зіпсовані, і ти тягнешся за м’ясним фаршем. Якби у тебе були набори заморожених продуктів, наприклад, броколі чи мексиканських сумішей овочів, а також консервований горошок – приготувати здорову страву було б набагато простіше. Як щодо цільнозернових макаронів з томатним соусом та сочевицею? Не бійся використовувати консервовані та заморожені продукти, навіть незважаючи на те, що після термообробки обсяг корисних речовин знизився, ці продукти все ще зберігають чимало вітамінів та антиоксидантів.

Ти частіше залишаєшся голодною, замість того щоб перекусити

Колеги мають звичку замовляти обіди з фаст-фуду, і ти вважаєш за краще залишатися осторонь. Як підсумок: ти голодна і, швидше за все, знервована, адже привабливі запахи впливають на всі твої рецептори. Уникнути такої ситуації було б набагато простіше, якби ти заздалегідь готувала собі корисні перекуси або скористалася б вегетаріанським меню при замовленні.

Не хочеш здатися не такою як всі

Якщо ти хвилюєшся про те, що подумають інші люди про твою дієту, або слухаєш їх зауваження, звертаєш увагу на закочування очей та важкі зітхання – це точно не сприяє тому, щоб ти залишалася вірною собі. Занадто складно бути зручною для оточуючих, набагато важливіше знаходити щастя із самою собою та своїм тілом.

Не робиш подвійні порції

Можна вбивати двох зайців одним махом, запікаючи відразу дві, а то й чотири страви на одному деку. Це позбавить тебе необхідності думати, як зробити сьогоднішню вечерю кориснішою. Ти можеш запікати в одній формі гриби, рибу і овочі або просто робити подвійні або потрійні порції будь-якої їжі. Корисні продукти приємно поєднуються і дозволяють знаходити нові цікаві варіації, а значить улюблена страва довго не набридне.

Забуваєш, що їжа повинна викликати приємні почуття

Легко зустріти людей, які просто замінили частину шкідливих продуктів на здорові альтернативи, але перестали насолоджуватися власними обідами. Це здається дивним з огляду на вплив раціону на наше життя: їжа може давати тобі відчуття наповненості, збудження, млявості чи дратівливості. Є прямий зв’язок між тим, що ти їси і як почуваєшся, то чому б не звертати увагу на ці позитивні зміни?

Дозволяєш собі нав’язати стереотипи

Вчора вчені розповіли про важливість авокадо, сьогодні заявляють про те, що необхідно терміново позбутися глютена, завтра скажуть щодня приймати спіруліну.

Не дозволяй медійному шуму ускладнити твоє харчування – пам’ятай, що будь-яке дослідження підтверджує важливість овочів та фруктів у дієті, а все інше не має такого великого значення. Забудь маркетингові хитрощі і просто переосмисли своє харчування на користь рослинної їжі, і цього вже буде достатньо.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Із цим компонентом у складі не можна фарбувати нігті жінкам 40+

Лаки для нігтів містять купу хімічних компонентів зі складними назвами, без яких неможливо досягти яскравого кольору та стійкого...

Які продукти не вживають дерматологи: цей список стане в нагоді кожній дівчині, яка піклується про свою шкіру

Деякі продукти можуть викликати появу прищів та запалень, а також погіршувати стан шкіри при таких захворюваннях, як псоріаз,...

Чому людям похилого віку не варто їсти морозиво: висновки лікарів

Морозиво люблять усі, але не поспішай пропонувати бабусі чи дідусеві зайву порцію — лікарі попереджають, що такі ласощі...

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось і дарма! Експерти...