Експерти розповіли, чи корисно пити апельсиновий сік на сніданок

0
Медики назвали 5 корисних властивостей апельсинів для здоров'я людини
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Апельсиновий сік дуже популярний як ранковий напій, при цьому він нерідко позиціонується як здоровий варіант початку дня. Проте, деякі експерти застерігають від щоденного вживання такого соку. Редакція видання Baazar розбиралася, де правда а де вимисел.

Плюси

В апельсиновому соку насправді міститься багато важливих вітамінів та поживних речовин, але також є високий рівень цукру.

Каротиноїди в організмі діють як антиоксиданти, сприяючи зміцненню імунної системи та допомагаючи боротися зі шкідливими речовинами – вільними радикалами. Флавоноїди відповідальні за схожі функції, вони також борються з радикалами та зменшують запалення.

Про користь вітаміну С говорити можна довго: для організму він грає масу важливих функцій, крім іншого він покращує роботу імунної системи, що особливо актуально в період вірусів. Втім, всі ці бонуси для здоров’я можна отримати і з’ївши апельсин.

Мінуси

Насправді в апельсиновому соку міститься майже стільки ж цукру та калорій, як і у газованих напоях. Саме тому навіть такий безневинний з першого погляду напій здатний підняти рівень цукру в крові, що згодом може призвести до серйозних захворювань серця та нирок.

Фахівці зі здорового харчування рекомендують краще їсти фрукти, а не пити свіжі соки. У фруктах міститься клітковина, що уповільнює процес травлення і змушує відчувати ситість. Однак у випадку з соками ви не відчуватимете ситість, при цьому в одній склянці знаходиться сік декількох фруктів і велика кількість цукру.

При проблемах з контролем ваги апельсиновий сік – не найкраще рішення. З цього напою ви отримаєте додаткові калорії, але при цьому не станете їсти менше, тому що почуття ситості так і не настане.

Починати кожен день зі склянки свіжого соку – явно не найвиграшніший для здоров’я варіант. Вживання кілька разів на тиждень такого напою цілком оптимальний варіант, щоб врівноважити всі плюси та мінуси.

попередня стаття3 звички, які дозволяють не так часто мити волосся
наступна статтяЯкі помилки у догляді за шкірою взимку, обійдуться дорого для вашої шкіри
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я