...
ГоловнаКулінаріяЯк використовувати яблучну шкірку з користю

Як використовувати яблучну шкірку з користю

Підпишіться на нас:

Соковита м’якоть яблук багатьом до смаку, а ось шкірка не дуже. Особливо якщо це яблука пізніх сортів, які призначені для зберігання.

Шкірка у них щільна, жорстка і псує задоволення від смачної ніжної м’якоті. Найпростіше її зрізати.

Подробиці

Але саме шкірка містить найбільше вітамінів, мікроелементів, клітковини та інших корисних речовин. Викидати її справжнє блюзнірство. З неї можна приготувати смаколики.

Чіпси

Свіжу яблучну шкірку необхідно перемішати з розтопленим вершковим маслом та щіпкою солі. 10 г олії буде достатньо для шкірок із 3 – 4 середніх яблук.

1 ст. л. цукру та 0,5 ч. л. кориці треба змішати разом і посипати просочені олією шматочки шкірки.

Деко застелити пергаментом, на нього розсипати тонким шаром підготовлену шкірку. Запікати при 200 ° 10-12 хвилин. Чіпси повинні набути світло-коричневого відтінку, але не згоріти. За цим слід стежити уважно.

Коли чіпси трохи охолонуть, слід посипати 1 ст. л. цукру, змішаного із невеликою кількістю кориці. Перемішати.

Довго зберігати такі чіпси не можна, оскільки вони відволожуються і перестають бути хрусткими.

Заморожування

Заморожену шкірку взимку використовують для приготування вітамінних коктейлів, смузі, додають до випічки. Яблука чудово поєднуються з корицею; можна змішати з нею дрібно нарізані шкурки та приготувати ароматні булочки.

Сушіння

Найкраще яблучні відходи висушити. Тоді вони стануть універсальним продуктом для різних потреб.

Яблучний порошок

Сухі шкірки подрібніть у кавомолці. Яблучний порошок можна додавати до випічки, вівсянки, заправки для фруктових салатів.

Чай

Сухі шкірки додають до чорного, зеленого або трав’яного чаю або заварюють з м’ятою, мелісою, чебрецем.

Шанувальники фруктових вітамінних чаїв змішують шкірку яблук, шипшину, сушені ягоди та цедру лимона. Такий чай настоюють щонайменше 30 хвилин. Бажано у термосі. Тоді він буде смачним, ароматним та насиченим.

Компот

Шкірку можна додавати до сухофруктів та варити з них компот. Якщо шкірок багато, інші сухофрукти не знадобляться. Достатньо кинути жменю або дві сухої сировини в каструлю з киплячою водою, проварити хвилину, вимкнути і залишити на ніч. На ранок компот настоїться. Цукор додається до смаку або зовсім не додається.

Кисіль

Проціджений компот знову поставте на вогонь, додайте цукор до смаку. У чашці з водою розведіть крохмаль і влийте помішуючи в теплу воду. Доведіть до кипіння та вимкніть. Можна додати корицю чи ванілін. Кількість крохмалю залежить від бажаної густоти киселю.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...