Топ-5 плодів, які можна їсти з кісточками

0
Топ-5 плодів, які можна і потрібно їсти з кісточками
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ми віддаємо перевагу фруктам без кісточок – адже так зручніше насолоджуватися смаком. Проте є фрукти, у кісточках яких містяться багато вітамінів. Давайте дізнаємося про цю користь докладніше.

Кавунні кісточки

Кавунні кісточки – справжнє джерело вітамінів, клітковини і білка. Також високий вміст цинку та магнію сприяє загальному покращенню стану людини.

Високий вміст у насінні кавуна аргініну допомагає рости м’язам, пектин виводить шкідливі речовини (навіть радіоактивні!), а рослинні волокна нормалізують роботу ШКТ, очищаючи від шлаків та токсинів.

І ще один цікавий факт – вченими доведено, що кавунові кісточки, в пережованому вигляді,  здатні знизити рівень цукру в крові.

Насіння дині

У сирому вигляді це насіння здатне принести нам багато користі – вітамін А, фосфор, калій та білок. Однак важливо пережовувати насіння дині, інакше ви ризикуєте отримати розлад шлунка.

Виноградні кісточки

Більшість з нас віддають перевагу плодам винограду без кісточок. А дарма! У виноградних кісточках міститься вітамін Е та лінолева кислота – вони здатні зміцнити стінки серця та судин. Виноградні кісточки за своїм складом настільки унікальні, що використовуються навіть у боротьбі з раком.

Насіння ківі

Навряд чи серед нас знайдеться той, хто справді виймає насіння з ківі під час їжі. Проте важливо знати, наскільки корисний цей фрукт. Головне «вітамінне» достоїнство насіння ківі – омега-3 та жирні кислоти. Якщо ви боретеся із запаленнями шкіри – ківі ваш перший помічник.

Насіння гранату

Гранат – ще один продукт, властивості якого застосовують у боротьбі проти раку. Якщо довго розжовувати кісточку граната, вона набуває смаку гарного витриманого бургундського вина піно нуар.

У гранатових кісточках міститься речовина, що зміцнює шлунок, є вітамін В, що покращує роботу ШКТ, вітаміни А та Е та ще цілий список корисних речовин: залізо, натрій, кальцій, калій, жирні кислоти, йод, дубильні речовини та інші.

Вживайте гранат разом із насінням – це принесе набагато більше користі вашому організму. До того ж, профілактику анемії ще ніхто не скасовував, адже гранат у цьому випадку просто незамінний.

Здебільшого при вживанні кісточок і насіння діють одні й самі правила. Це досить неоднозначний продукт, який, як і будь-який горіх, може принести не лише користь, а й шкоду, тому важливо знати міру. 2-ох грам за один прийом їжі буде достатньо.

попередня статтяЕксперти роповіли, які продукти шкодять здоров’ю мозку
наступна стаття6 речей, які категорично не можна робити 13 та 14 січня
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я