5 кроків, щоб скинути зайву вагу та зберегти результат надовго

0
5 кроків, щоб скинути зайву вагу та зберегти результат надовго
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вміння збалансувати здорове харчування та фізична активність допоможуть вам легше скинути вагу та зберегти її. Про це звичайно легко говорити, коли ти розумієш, як влаштовані всі механізми в нашому організмі і на чому варто робити акцент на втраті або збереженні ваги. Але коли нев знань, то виникають складності.

Можна звернутися до досвіду людей, які успішно худнули підтримували вагу.

Найважливіше, що:

98% змінили свої звички у їжі.
94% збільшили свою фізичну активність, особливо ходьбу.
З цими пунктами зрозуміло і ясно, що доведеться працювати, але я хотів би звернути увагу на наступні аспекти, їх буде 5.

1. Ставте реалістичну мету.

Відправна та кінцева мета дуже важлива, не ставте перед собою глобальні завдання, краще почніть з малого, наприклад – схуднути на 2-3 кг за місяць (залежить від вихідних даних) та рухайтесь у своєму темпі. Може здатися нісенітницею, але ви не уявляєте скільки людей, які ставили перед собою глобальні цілі провалювалися на самому початку шляху. Не повторюйте їхніх помилок!

2. Зрозумійте, скільки і чому ви їсте.

Використовуйте щоденник харчування або програму для відстеження, щоб зрозуміти, що, скільки і коли ви їсте. Пам’ятайте про свої звички в їжі та пам’ятайте про свої перешкоди та виправдання, які допоможуть вам усвідомити свої цілі. Даний метод змусить докласти зусиль, але спочатку обов’язково потрібно розуміти, де у вас прогалини в харчування. Без цього розуміння ви не зможете досягти потрібних результатів, тому що не розумітимете, які продукти потрібно вживати, а які виключити. Цей спосіб не про те, що прибери цукор і борошняне і буде тобі щастя, ні! Це працює не так, можна набиратися вага, при цьому харчуючись чистішими продуктами. Даний спосіб про усвідомленість, ви повинні розуміти – що і навіщо ви їсте, тільки досягнувши цього розуміння, ви досягнете гармонії зі своїм тілом.

3. Керуйте розмірами порцій.

Легко переїсти, коли вам подають дуже багато їжі. Найменші порції можуть допомогти запобігти переїданню. Було проведено багато досліджень на тему впливу розміру порції на апетит і так, порція впливає. Практика також показує, що, відмовившись від великих порцій, можна досягти результату.

4. Робіть розумний вибір.

Вам не потрібно відмовлятися від усіх улюблених страв. Натомість навчитеся робити розумний вибір продуктів і прості заміни. Дізнайтеся про корисні закуски і про те, як фрукти, овочі та цілісні злаки допомагають довше залишатися ситими. Цей пункт перегукується з другим пунктом, він також про усвідомленість, вмикайте голову і буде вам щастя.

5. Будьте фізично активними.

Фізична активність – це все, що прискорює частоту серцевих скорочень, наприклад – ходьба. Намагайтеся приділяти помірній активності щонайменше 150 хвилин на тиждень. Рухайтеся більше, з більшою інтенсивністю та менше сидіть. Для офісних працівників – щогодини прогулянка 5 хвилин. Варіацій багато, але потрібно вмикати голову вкотре.

Дана стаття більше не про харчування, а про мислення, потрібно змінити мислення та підхід, тоді ви досягнете результату в схудненні та підтримці результату. Не буде усвідомленості та правильного підходу, то на вас чекає невдача. Можна перепробувати тисячі дієт від різних спеціалістів і при цьому все одно гладшати, можна прибрати з раціону всі шкідливі продукти на думку “фахівців” і при цьому товстінабирати вагу. Справа не тільки в продуктах, а в підході, зверніть увагу на вищенаписані 5 пунктів і спробуйте реалізувати їх на практиці, результат не забариться.

попередня статтяКурка пропечеться рівномірно: прості поради, як приготувати ідеальну страву
наступна статтяСалат з кальмарами та помідорами: дивовижне поєднання інгредієнтів та відмінний смак
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я