5 випадків, коли пиво дуже корисне для здоров’я

0
5 випадків, коли пиво дуже корисне для здоров'я
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Відразу обмовимося: дози алкоголю безпечної для здоров’я просто не існує. І навіть такий «нешкідливий» напій, як пиво, в результаті може завдати серйозної шкоди нашому організму. Як мінімум, пиво підвищує апетит, прискорює вироблення «жіночих» гормонів та сприяє набору зайвої ваги. Але наука підтверджує: якщо не зловживати та не захоплюватися, то в деяких випадках пиво може бути навіть корисним. Розповідаємо, як саме пиво може покращити наше здоров’я.

Захищає від ревматоїдного артриту

Три-чотири порції на тиждень знижують ризик ревматоїдного артриту на третину – такі результати дослідження, опублікованого в журналі «Артрит та ревматологія», у якому взяли участь 1,9 мільйона добровольців. Найімовірніше, справа у протизапальних властивостях алкоголю, вважають автори дослідження.

Захищає здоров’я зубів та ясен

Пиво – свого роду антимікробний ополіскувач, який знищує небезпечні бактерії у ротовій порожнині. Тим самим пиво допомагає прибрати небезпечний зубний наліт, який шкідливий не тільки для зубів та ясен, а й для нашого серця.

Покращує зір

Дослідження за участю 3654 осіб, результати якого були опубліковані в Американському журналі офтальмології, показало: ті добровольці, які регулярно пили пиво, на 50% рідше стикалися з катарактою. Автори дослідження вважають, що причиною цього є антиоксиданти, якими багате пиво.

Знижує ризик утворення каменів у нирках

Якщо ви випиваєте одну порцію пива на день, ваш ризик зіткнутися з камінням у нирках знижується на 41% — такого висновку дійшли автори дослідження, опублікованого в Клінічному журналі досліджень Американського товариства нефрологів. Вчені вважають, що це може бути пов’язане з сечогінними властивостями пива.

Знижує ризик діабету другого типу

З одного боку, вживання пива допомагає набору зайвої ваги, що збільшує ризик розвитку діабету. Але з іншого боку протизапальні властивості цього напою є природним захистом від хвороби, що й підтвердив метааналіз 15 досліджень. Якщо ви п’єте 2-4 порції пива на тиждень, ваш особистий ризик знижується на 30%.

попередня статтяРіжучі інструменти більше не потрібні і чому багатьом подобається японський манікюр
наступна статтяЧому спати у прохолодній кімнаті корисно для здоров’я
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я