Як правильно спати, щоб мінімізувати набряки

0
Як правильно спати, щоб мінімізувати набряки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Набряки – це проблема для багатьох жінок. Всі ми хоч раз прокидалися з опухлим обличчям на ранок після вечірки чи званої вечері. Однак, часто ранкові набряки виникають і у тих, хто уважно стежить за водним балансом, не їсть жирне та солоне на ніч і не п’є алкоголь і, взагалі веде активний здоровий спосіб життя. Причина може бути в тому, що ви неправильно спите. Що це означає і як спати так, щоб запобігти появі ранкових набряків, розповідаємо у нашому матеріалі.

Найпоширеніша помилка – сон на боці чи животі. Звісно, ​​ці пози дуже комфортні як із погляду фізіології, і з погляду психології. Сон на боці та животі дає відчуття безпеки та захищеності, внаслідок чого організм заспокоюється, ви засинаєте та спите комфортно до самого ранку. Однак ці пози перетворюють ваш нічний відпочинок у 6 (а то й 8) годин безперервного тиску на внутрішні органи, розтягування та зминання шкіри, що у свою чергу провокує ранкову набряклість та заломи на обличчі.

Найпростіший спосіб уникнути ранкової набряклості – сон на спині. Не менш важлива подушка правильної висоти та форми. Навіть якщо ви спите на спині, але ваша голова при цьому знаходиться в неправильному положенні, неминучою стане не тільки поява набряклості, але і проблем з шийним відділом хребта. Найкраще вибрати спеціальну ортопедичну подушку, яка ідеально підлаштовуватиметься під природні вигини шиї, забезпечуючи правильне положення голови протягом усього сну.

Ще один важливий момент, який часто стає причиною набряків, неправильний нічний догляд, точніше, неправильний час його нанесення. Незважаючи на те, що догляд нічний, і працювати він повинен саме під час сну, наносити всі засоби дерматологи рекомендують за годину-півтори до відходу до сну, щоб основна частина засобів увібралася в шкіру.

Якщо ви лягаєте спати відразу ж після нанесення доглядових засобів, ризикуєте не тільки прокинутися з набряками з ранку, але й втратити частину ефекту від косметики (оскільки вона просто вбереться в тканину вашої наволочки) і навіть роздратування шкіри і акне.

попередня статтяВчені провели дослідження, як денний сон впливає на розумові здібності
наступна статтяЧи дійсно можна схуднути, займаючись йогою
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я