Як доглядати за шкірою рук взимку: практичні поради

Підпишись на нас:

Холодна пора року – завжди великий стрес для шкіри. І справа не тільки в низькій температурі: головний ворог гарної шкіри взимку — центральне опалення. Батареї дуже сильно сушать повітря у квартирі, що миттєво позначається на стані шкіри. Причому це стосується не тільки шкіри обличчя (про догляд за нею ми навряд чи забудемо), а й шкіри тіла, а особливо рук. Від природи шкіра на руках дуже тонка та суха і має мінімальну кількість сальних залоз, через що її захисний бар’єр дуже слабкий. Розповідаємо, як правильно доглядати за нею взимку.

Уникайте гарячої води

Завжди приємно потримати руки під гарячою водою, особливо повернувшись з морозу. Проте робити цього категорично не можна. Під впливом високої температури шкіра починає активно втрачати вологу, через що швидко з’являється відчуття сухості, стягнутість та лущення. А зневоднена шкіра, як відомо, більше схильна до старіння. Так що воду краще використовувати теплу. Звичайно, ударятися в крайнощі і мити руки холодною водою теж не варто, але завжди намагайтеся тримати це правило в голові.

Замініть мило

Взимку шкіра рук стає особливо сухою та подразненою, так що реагувати може навіть на ті засоби, які влітку добре їй підходили. Якщо ви відчуваєте, що від вашого мила стягує шкіру ще сильніше, спробуйте замінити його на більш м’який засіб. Звичайно, можна купити спеціальне мило з м’якими ПАР, але якщо у вас десь лежить засіб для вмивання, який вам не підійшов або просто набрид, спробуйте використовувати його. Він дбайливо очищатиме шкіру рук і навряд чи її пересушить.

Додайте етапи догляду

Якщо ви відчуваєте, що вашого звичайного крему для рук не вистачає і шкіра продовжує сохнути і лущитися, додайте в свою рутину ще пару етапів. Витрачати всі накопичення на цілий набір косметики для рук не обов’язково — тут так само підійдуть засоби для обличчя та тіла. Між очищенням і кремом додайте сироватку з гіалуроновою кислотою, а кілька разів на тиждень – робіть поживні маски. Маску, до речі, можна зробити самостійно – ефект від неї буде анітрохи не гірший.

Використовуйте нічний догляд

Багато хто досі впевнений, що поділяти доглядову косметику на денну та нічну – не більше, ніж вдалий маркетинговий хід. Насправді ж, у різний час доби нашій шкірі потрібні різні речовини: вночі косметика повинна допомагати шкірі відновлюватися, а вдень захищати її. Найкращий вибір для рук — нічний крем із ретинолом. Він стимулює вироблення колагену та еластину і не дозволяє шкірі втратити пружність та гладкість. Можна використовувати нічний догляд обличчя на шкірі рук. Для цього нанесіть невелику кількість засобу на руки і ретельно розітріть, доки засіб не вбереться.

Завжди носіть рукавички

Холод дуже шкідливий для шкіри: вона сохне, тріскається, лущиться, а якщо нехтувати рукавичками в мороз регулярно, можуть з’явитися навіть запалення. Рукавички не лише зігрівають руки, а й не дозволяють шкірі втрачати надто багато вологи на холоді. А це не лише захищає руки від пошкоджень зараз, а й продовжує їхню молодість у майбутньому.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як приготувати шоколадний напій по-дорослому: «секрет» в одному інгредієнті

Шоколад, як напій, можна приготувати по-різному. Між дитячим та...

Чому сохне листя на смородинових кущах: основні причини

Якщо листя на смородині почало сохнути й скручуватися, це...

Найкращий десерт зі сметани та молока: ніжний та повітряний мус

Якщо є сметана та молоко, можна приготувати бездоганний десерт....

Як врятувати вазони від попелиці: прості дієві методи боротьби зі шкідником

Якщо помітили на кімнатних рослинах маленьких комашок, а квіти...

Як приготувати апетитні роли, багаті на білок: ідея для перекуса на роботу

Немає нічого кращого, ніж приготувати роли з рисовим папером....

Найпростіший спосіб приготувати овочеве рагу з чилі та куркою: обід чи вечеря за 10 хвилин

Приготувати повноцінну страву досить просто. Для днів, коли немає...