...
ГоловнаЛайфстайлЯкі рослини найкраще очищують повітря в квартирі

Які рослини найкраще очищують повітря в квартирі

Підпишіться на нас:

Кімнатні рослини служать не просто окрасою житлового приміщення, але ще допомагають очистити повітря від шкідливих речовин. Деякі – виділяють біологічно активні речовини, що пригнічують зростання бактерій – фітонциди.

Що найкраще вирощувати у квартирі чи будинку.

Кисень

  1. Кисневою фабрикою можна назвати рослину спатифіллум. Відмінно переносить як яскраве розсіяне світло, так і легку тінь. Нормально реагує на протяги та рясний полив.
  2. Фікуси також виділяють кисень. Краще тримати у світлому місці, не заливати, не смикати і не гальмувати.
  3. Повітряний фільтр природного походження – це хлорофітум. Відмінно приживається і росте навіть у неохайних і недбайливих господарів. Любить світло та полив за графіком.

Фітонциди

По-перше, щоб боротися з бактеріями, заведіть мирт. Ця рослина потребує яскравого освітлення та рясного поливу. У літню пору вимагає більше уваги, але в цілому вважається невибагливою, до того ж красиво цвіте і гарно пахне.

По-друге, навіть якщо отримати врожай лимонів або інших цитрусових зовсім не світить, обов’язково посадіть собі хоча б один екземпляр на кімнату. Хороше освітлення та періодичний полив – і рослина захистить ваш будинок від хвороботворних бактерій.

По-третє, заведіть евкаліпт. Він вибагливий до температури та поливу, але користь у період ГРВІ та грипу переоцінити буде складно.

Споживають шкідливі речовини

Сансев’єрія. Назва складна, але рослина невибаглива. Їй потрібне сонячне світло, мінімальний полив, а до протягів та перепадів температури ця рослина стійка.

Хамедорея. Середнє освітлення та середній полив – ось усе, що їй потрібне. Натомість вона буде поглинати всі шкідливі речовини, що виділяють сучасні матеріали в будинку.

Драцена. Чутлива до нестачі сонячного світла та переливів.

В іншому – мінімум уваги і можна не переживати, що ваш будинок стане будинком для бактерій чи сховищем формальдегіду.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...