Кулінарія

Як можна використовувати мандарини в кулінарії: 9 святкових та доступних всім ідей

Запіканка з італійською пастою. Змастіть олією жароміцну форму для запікання, посипте дно і боковини мандариновою цедрою (тільки верхньою «кольоровою» частиною шкірки!). Струсіть надлишки, посоліть і поперчіть. Викладіть вміст запіканки, додайте вершковий або томатний соус і готуйте згідно рецепту.

Запашний новорічний овочевий гарнір. Змішайте трохи мандаринової цедри, трохи мандаринового та лимонного соку, оливкову олію, сіль та свіжомелений чорний перець. Перемішайте з морквою і соломкою з корінця селери і запікайте при 200 ° С до готовності. Подавайте до запеченої баранини чи лососю.

Добавка до морозива або фруктового салату. Збийте вершки. Додайте трохи цедри та 1 ст. л. темного рому. Використовуйте при подачі солодкої випічки (вафель або тонких млинців), а для початку просто вмочіть палець у цю масу і спробуйте.

Мандаринові приправи. Змішайте 1 ст. л. підсушеної мандаринової цедри з 1 склянкою цукру (180 г). Пробийте у чаші блендера до однорідності. Використовуйте скрізь, де використовуєте цукор.

Ароматна сіль. Помістіть невелику гілочку розмарину та  цедру мандарину в кухонний комбайн і подрібніть. Змішайте зі 100 г дрібної морської солі і розкладіть на підносі для просушки в сухому місці, від 5 годин і більше. Приправляйте рибу, креветки, яловичину, свинину чи курку.

Найздоровіший цитрусовий “чай”. Почистіть мандарини, лайм, лимон та відваріть з паличкою кориці та невеликою кількістю свіжого кореня імбиру. Процідіть, розлийте по келихах і додайте мед. Розмішайте і пийте – можна під ялинкою.

Коктейль для дорослих Змішайте 1:1 сік мандаринів та шампанське (або інше ігристе). Побалуйте себе та своїх близьких, але без фанатизму!

Коктейль для дітей і не лише. Очистіть мандарин, видаліть усі кісточки. Змішайте його м’якоть та сік з молоком та морозивом. Перелийте в старомодні керамічні кружки та додайте соломинки. Можна посипати натертим на дрібній терці гірким шоколадом. Шик!

Лід для напоїв. Змішайте ромашковий або інший трав’яний чай з невеликою кількістю  мандаринового соку. Розлийте в формочки для льоду. Заморозьте і подавайте до компоту чи морсів.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Красиві рослини для дачників, які не потребують особливого догляду

Не у всіх нас є можливість та час постійно доглядати свій сад. З цієї причини…

15 хв. тому

Кулінарні секрети: 5 помилок, які припускаються господині на кухні

Склалася традиція господарювання представницями прекрасної статі, які пурхають по кухні більшу частину свого вільного від…

45 хв. тому

Як швидко відновити розмір одягу, що сів після прання

Приємно носити речі із натуральних тканин. Але такі матеріали мають серйозний недолік: можлива зміна розміру…

1 годину тому

Як правильно смажити яловичину на сковорідці: 5 секретів від шеф-кухаря

Дієтологи, звичайно, не в захваті від смаженого червоного м'яса, вважаючи, що це одна з найшкідливіших…

2 години тому

Які рослини не варто обрізати навесні

З настанням весни всі садівники, як один, починають активно обрізати рослини – для їхнього ж…

2 години тому

6 секретів приготування смачного шашлику

Шашлик є, мабуть, однією з найулюбленіших страв у літній і весняний період часу. Кожна сім'я…

3 години тому