...
ГоловнаКулінаріяЯк правильно зберігати волоські горіхи, щоб вони не гірчили

Як правильно зберігати волоські горіхи, щоб вони не гірчили

Підпишіться на нас:

Волоський горіх – це корисний продукт, який має високу харчову цінність.

Щоб насолоджуватись смаком волоських горіхів до нового врожаю, потрібно забезпечити правильне їх зберігання.

Ми звикли на зиму мати всього про запас, тому ті продукти, яких не виростили, зазвичай докуповуємо. Так відбувається й з корисними та вітамінними грецькими горіхами.

Відбір горіхів для зберігання

Багато хто думає, що волоські горіхи дуже схожі між собою, тому не приділяє належної уваги процесу їх вибору.

Щоб вибрати якісні горіхи для зберігання, потрібно дотримуватись кількох простих правил.

  1. Для заготовок краще вибирати продукцію одного розміру. Шкірка має бути чистою і без чорних плям.
  2. Поспішати з купівлею горіхів не слід. Спочатку необхідно розколоти кілька екземплярів та перевірити вміст. Якщо м’якоть віддає гіркотою, це ознака старості.
  3. Не потрібно купувати горіхи, якщо на шкаралупі з’явилися тріщини. Такі горіхи не довго зберігатимуться.
  4. Перед покупкою також потрібно потрясти горіхи. Якщо почуєте характерний звук, це свідчить про те, що горіхи пересохли від старості.
  5. На горіхах не повинно бути шкірки. Бо під нею може ховатися цвіль.

Купувати очищені горіхи, які розподілені по поліетиленових пакетах, не рекомендується. Ця продукція почне швидко псуватися через зміну умов утримання.

Зберігання у шкаралупі

Спочатку горіхи потрібно просушити протягом кількох днів. Для цього достатньо просто розкласти їх на підлозі. Якщо погода дозволяє, то сушити горіхи краще на вулиці. Щоб зберегти горіхи до наступного сезону, потрібно дотримуватись наступних рекомендацій.

  1. Якщо плануєте зберігати горіхи до наступного сезону, їх потрібно прогріти протягом години в теплій духовці. Завдяки цьому можна позбутися вологи, що викликає появу плісняви.
  2. Для зберігання найкраще використовувати картонні коробки. Їх рекомендується складати у темному місці при температурі 10-15 градусів. За кімнатної температури продукція довго не протримається.
  3. Якщо балкон у квартирі захищений від вологи, можна зберігати там. Однак за перших ознак підвищення рівня вологості потрібно прибрати горіхи, так як може з’явитися пліснява.

Тримати горіхи на кухні заборонено, тому що тут для них буде дуже тепло. У таких умовах вони почнуть гірчити.

Як зберігати очищені горіхів

Відразу після купівлі очищених горіхів можна переходити до їх зберігання. У домашніх умовах можна зберігати очищені горіхи кількома способами.

Протягом кількох днів свіжі горіхи повинні полежати при кімнатній температурі. Зберігати їх у поліетиленовому пакеті не варто, оскільки вони швидко втратять смак.

Якщо плануєте зберігати горіхи в герметичній скляній ємності, її потрібно прибрати в темне місце. Завдяки цьому їх можна зберігати протягом кількох місяців.

Щоб горіхи залишалися свіжими протягом шести місяців, їх краще зберігати в холодильнику.

У морозильній камері горіхи можуть пролежати близько одного року. Однак їх потрібно попередньо розподілити на компактні пластикові пакети.

Зелені горіхи не можна зберігати у свіжому вигляді. Їх можна використовувати для приготування настоїв чи відварів. Здійснювати переробку краще одразу після збирання врожаю.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...