Три простих способи уникнути денної сонливості, які точно спрацюють

0
Три простих способи уникнути денної сонливості, які точно спрацюють
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

В цій статті розповімо про перевірені методи, які допоможуть зберегти бадьорість аж до вечора.

Часом буває складно підтримувати заряд бадьорості весь день, і після обіду починає сильно клонити в сон (особливо якщо ви страждаєте на хронічний недосип вночі). На жаль, у світі мало кому доступна така розкіш, подрімати посеред робочого дня. Тому ми пропонуємо три дієвих метода, які врятують від сонливості та допоможуть вам залишатися енергійними до самого вечора.

Збалансований повноцінний обід

Якщо на обід ви їсте багато швидких вуглеводів (чи то фастфуд чи солодощі) — у крові відбуваються різкі стрибки рівня цукру, а це призводить до втрати енергії та сонливості зразу після їжі. Тому потрібно уважно стежити за тим, з чого складається ваш денний прийом їжі.

Фахівці рекомендують з’їдати порцію білка розміром з долоню (м’ясо, риба, яйця, тофу тощо), таку саму порцію складних вуглеводів (макарони або хліб із цільного зерна, квасоля, сочевиця тощо) та дві порції різнокольорових фруктів або овочів. Можна також додати трохи корисних жирів: оливкова олія, авокадо, горіхи тощо. Такий обід легко наситить і допоможе зберегти бадьорість до вечора.

Робіть зарядку

Денна фізична активність може швидко зняти сонливість. І на це є кілька причин. По-перше, коли ви тренуєтеся, тіло виробляє у м’язах більше мітохондрій. Вони, у свою чергу, перетворюють глюкозу на аденозинтрифосфат (АТФ), а це — джерело палива організму, яке збільшує кількість енергії. По-друге, фізичні вправи покращують циркуляцію кисню в крові, що додатково підтримує вироблення мітохондрій, а також забезпечує викид ендорфінів — гормонів, які допомагають нам почуватися бадьорими та щасливими.

Головне тут — не перестаратися. Підійде звичайна піша прогулянка швидким кроком, 15-хвилинне заняття активною йогою або невеликий силовий комплекс. Головне – вибрати навантаження, яке вам до душі, тоді й ендорфіни не забаряться.

Освойте техніки релаксації

Хронічний стрес позбавляє нас енергії і може спричинити денну сонливість. Тому, щоб залишатися бадьорим, важливо засвоїти методи, які допоможуть зняти напругу тут і зараз. Це можуть бути дихальні практики, медитація, аромотерапія або просто недовга перерва в роботі та заняття улюбленим хобі. Підійде і банальна часточка темного шоколаду після обіду – в какао-бобах містяться поліфеноли, які допомагають у боротьбі зі стресом.

попередня статтяЕксперти розповіли, чи важливо включати супи в раціон
наступна статтяЕксперти розповіли, як правильно бігати після 30
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я