...
ГоловнаКулінаріяЯк варити холодець, щоб був прозорим, ароматним і застиг

Як варити холодець, щоб був прозорим, ароматним і застиг

Підпишіться на нас:

Якщо ви любите прозорий холодець і виключно біле м’ясо філе, то не думайте, що смачну основу можна зварити з курячої грудки. Хороша господиня знає, що для того, аби холодець був прозорим, ароматним і застиг добре навіть без желатину, треба дотримуватися правил.

Подробиці

Холодець краще варити з двох видів м’яса. Традиційно беруть домашню курку та свинячу “ніжку”. Такий вибір обумовлений тим, що жилки, шкірки та кістки дають гарний навар.

Зверніть увагу на те, що з молодої птиці холодець не вийде. Колаген — особливий вид щільного білка, що входить до складу хрящів, сухожиль та сполучних тканин. Саме його вважають головною частиною холодцю. Він перетворюється на желатин і страва застигає.

Ароматність холодцю додадуть базові прянощі (чорний перець горошком, лавровий лист і сіль). Не забувайте, що холодець краще трішки пересолити, ніж не досолити. Після охолодження смак буде менш різкий.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...

Картопляне пюре без грудочок: хитрощі приготування

Розглянемо кілька секретів приготування картоплі пюре без грудочок. Адже зробити цю страву ідеальною виходить далеко не у всіх. 1.Необхідно...

Чому осідають кекси: грубі помилки молодих господарок

Мало хто здатний відмовитися від десерту до чаю, коли на стіл подаються гарні та пишні кекси. Ця смачна страва...