Як прибрати запах секонд-хенду з одягу

0
Як прибрати запах секонд-хенду з одягу про ці способи багато хто не знає
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Речі із секонд-хенду проходять дезінфекцію за допомогою спеціальних хімічних засобів. Вони мають характерний запах, який не зникає навіть після кількох прань.

Подробиці

Процедура знезараження вважається необхідною, оскільки вона дозволяє позбутися кліщів і бактерій. Тому є кілька способів, як в домашніх умовах можна позбутись від характерного запаху речей з секонд-хенду.

Застосування нашатирного спирту

Це недорогий аптечний препарат, який зможуть придбати усі охочі. Основна його перевага  – швидке усунення неприємних запахів.

При цьому нашатирний спирт дозволяє зберегти насиченість кольору. Для підготовки ефективного розчину потрібно взяти теплу воду та нашатирний спирт.

При виборі потрібної концентрації необхідно враховувати тип тканини. Фахівці стверджують, що для щільних матеріалів потрібно більше нашатирного спирту. Інструкція виглядає так:

  1. Спочатку потрібно розчинити нашатир у воді, а потім замочити в ньому речі із секонд-хенду.
  2. Щоб надати одягу приємного запаху, можна використовувати ефірні олії.
  3. Потрібно віджати та прополоскати виріб.
  4. Після прання слід повісити речі сушитись на відкритому повітрі.
  5. Якщо ви перете речі в пральній машині, скористайтесь кондиціонером.
    За допомогою цих простих правил можна швидко позбутися характерного запаху секонд-хенду.

Потужна побутова хімія

Для прання речей із секонд-хенду також можна скористатись хімічними засобами глибокої дії. Однак, ці препарати не рекомендується використовувати без необхідності. Перед пранням обов’язково потрібно замочити речі у мильному розчині на кілька годин.

Для прання можна використовувати звичайний порошок, й спеціальні гелі. Потужні хімічні засоби мають антисептичні властивості.

Ароматизована сіль

Позбутися різкого запаху секонд-хенду допоможе звичайна сіль для ванн. Цей метод також можна використовувати при щільних тканинах. Домогосподарки рекомендують підбирати з лимонним та морським ароматом. Щоб досягти хороших результатів, потрібно виконати такі дії:

  • візьміть 300 грамів гранул і добре їх подрібніть;
  • порошок необхідно розчинити у 0,5 літрах води;
  • суміш потрібно втерти у тканину;
  • замочіть речі на годину;
  • висушіть речі на вулиці.

Це найпоширеніший спосіб, який допоможе позбутися неприємного запаху. При цьому ароматизована сіль вважається безпечною, оскільки не викликає алергічних проявів.

Водяна пара

Якщо плануєте скористатися цим методом, то знадобиться відпарювач або пара з праски. Спосіб вважається оптимальним для тканин з віскози або бавовни. Після сушіння речей їх необхідно обробити сильною парою. За допомогою обробки можна позбутися запаху та бактерій.

До переваг цього дієвого способу відносять можливість швидко позбутися неприємного специфічного запаху. Багато сучасних секонд-хендів активно використовують цей спосіб в процесі підготовки речей до продажу.

До єдиного мінусу відносять те, що разом із парою назовні виходять токсичні речовини. Щоб не нашкодити здоров’ю, потрібно провітрювати приміщення чи проводити обробку в захисній масці.

попередня статтяКожна друга господиня помиляється в процесі варіння пельменів, через що вони рвуться і злипаються
наступна статтяПростий спосіб боротися з пліснявою в горщиках без хімії
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я