...
ГоловнаКулінаріяГруші в карамелі — ніжний фруктовий десерт

Груші в карамелі — ніжний фруктовий десерт

Підпишіться на нас:

Десерти з фруктами — ідеальне рішення, коли хочеться чогось солодкого та легкого. Груші в карамелі фантастично смачні, а разом з вершками — це справжнє задоволення.

Інгредієнти

Для приготування потрібні наступні компоненти:

  • стиглі тверді груші — 2 шт.;
  • стиглі тверді сливи — 2 шт.;
  • цукор — 1 чашка;
  • вода — 1/2 чашки;
  • лимонний сік — 1/4 від плода;
  • вершки;
  • ванільне морозиво.

Як приготувати

Фрукти потрібно обробити: вийняти кісточки зі слив та очистити груші від шкірки та серцевини. Розріжте на 2 половини. Щедро полийте лимонним соком.

У сковороду чи каструлю з товстим дном насипте цукор, залийте водою, щоб все всі кристали розтопились. Мішати непотрібно. Вогонь має бути малий. Коли цукор розтопиться, покладіть в сироп фрукти.

Збільшіть вогонь та доведіть до кипіння, а потім на малому вже проваріть протягом 10 хвилин. Фрукти періодично поливайте сиропом. Зверніть увагу, що сливи готуються швидше, тому їх потрібно буде дістати раніше.

Готові фрукти викладіть на десертні тарілки, полийте утвореною карамеллю. Поруч покладіть морозиво або збиті вершки. Десерт можна присипати горіхами або шоколадними крихтами.

Якщо ви хочете додаткові смаки та аромати, то на етапі готування сиропу-карамелі можна покласти ваніль, влити трохи коньяку або фруктового лікеру. Смачного!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як замінити томатну пасту в рецепті: найкращі варіанти

У багатьох рецептах перших та других страв часто зустрічається як інгредієнт томатна паста. Але не завжди цей продукт...

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...