Як навести лад на кухні після приготування святкового меню та зберегти хороший настрій

0
Як навести лад на кухні після приготування святкового меню та зберегти хороший настрій
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Приготувати святкове меню, а потім ще встигнути навести лад на кухні – ось два ключові завдання, які вирішує кожна господиня 31 грудня.

Розкажемо, як встигнути прибратися на кухні після приготування святкового меню та у гарному настрої провести залишок новорічної ночі.

У цій справі головне не швидкість, з якою згодом господиня метатиметься по кухні, і навіть не кількість помічників, а грамотне планування.

Порада № 1. Прибираємо посуд

Якщо є посудомийка – чудово. Забираємо посуд у міру приготування страв. Якщо ні, то відразу викидаємо харчові відходи, а в мийці складаємо тарілки, чашки та столові прилади окремо, щоби заощадити місце.

Порада № 2. Робоча поверхня

Стільниця навколо плити та мийки завжди має бути вільною, що б ви не готували. Слова «приберу потім» крадуть купу часу.

Тому напередодні масштабних приготувань потрібно позбутися побутової техніки, яку не пам’ятаєте, коли вмикали.

Порада № 3. Кухонне начиння

Подбайте про те, щоб сковорідки, деко, кришки та інші дрібниці зберігалися у вертикальному положенні. Коли на формі для випічки стоїть дві сковороди, а зверху ще дві кришки та обробна дошка, то доведеться витратити багато часу, щоб це все розібрати і потім зібрати знову.

Порада № 4. Підготуйтеся до авралу

Напевно, кожна господиня знає, що на неї чекає цієї чарівної ночі. Вже тільки тому є сенс позбутися всього зайвого на кухні. Не тільки від згаданої побутової техніки, але й предметів декору та інтер’єру. Забравши мотлох заздалегідь, можна звільнити місце і заощадити час.

попередня статтяЯк зберігати яблука, щоб не гнили до весни
наступна статтяПиріг з лаваша з картоплею та сиром: для тих, хто не «дружить» із тістом
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я