...
ГоловнаКулінаріяЯк приготувати плавлений сир у мультиварці

Як приготувати плавлений сир у мультиварці

Підпишіться на нас:

Плавлений сир легко приготувати в домашніх умовах. Головне в цій справі – знайти добре молоко. Саме від нього буде залежати якість готового продукту.

Перелік інгредієнтів

Для приготування потрібні наступні:

  • молоко – 1 л;
  • кисломолочний сир – 500 г;
  • сіль – 1 ч.л.;
  • сода – 1 ч.л.;
  • вершкове масло – 100 г;
  • сметана – 4 ст.л.;
  • яйце – 1 шт.

Як приготувати

Молоко потрібно довести до кипіння. Далі покласти в нього сир. Варити потрібно до виділення сироватки, постійно помішуючи. Коли вона з’явиться, відцідіть на друшляк. Залишіть на 20 хвилин.

Далі зварений сир потрібно збити разом з яйцем, маслом, сметаною та сіллю. Отриману масу викладіть в мультиварку. Виберіть режим «Молочна каша». Якщо готуєте без мультиварки, тоді варіть у каструлі з товстим дном на малому вогні. Постійно треба помішувати.

Коли маса майже розплавиться, додайте соду. В результаті вона має стати пухкою та тягнутись. Перелийте масу у форму, застелену харчовою плівкою. Заготовка сиру має охолонути.

Після цього переставляємо в холодильник до повного застигання. Якщо хочете отримати оригінальний смак, в масу можна додати улюблені спеції чи трави. Смачного!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...