...
ГоловнаКулінаріяДля чого волоські горіхи заливають окропом

Для чого волоські горіхи заливають окропом

Підпишіться на нас:

Волоський горіх – дуже улюблене та поширене в нас дерево. Воно невибагливе у догляді, а цінуємо ми горіхи за їх вітамінний склад.

Осінь – пора дозрівання волоських горіхів. Потім їх варто добре висушити. І після цього вони готові до споживання. А які смачні з ними торти та тістечка.

Подробиці

Волоський горіх багатий на вітаміни групи В, калій, магній фосфор.

Певно кожен з нас пам’ятає себе школярем, та як батьки завжди давали нам волоські горіхи, примовляючи – їсти їх дуже корисно.

Почистити цей смачний горішок – справа не з простих. Вимагає спритності та часу. А чи знаєте ви, що заливши горіхи в шкаралупі гарячою водою, потім можна з легкістю їх почистити.

Суть такого методу полягає в тому, що через півгодини горіхи можна легко розрізати ножем. Встроміть кінчик ножа у місце, де з’єднуються дві половинки, й горіх з легкістю розколеться.

Воду, якою заливали волоські горіхи не варто поспішати просто виливати. Її можна застосувати з користю. Оскільки вона може затемняти, використайте її в якості ополіскувача для рудого і каштанового волосся.

Ще з шкаралупи волоських горіхів ви можете приготувати лікувальну настоянку. Розколоті плоди разом з шкаралупою насипте у банку. За бажанням можна додати спеції.

Потім накрийте їх склянкою з цукром, переверніть банку та помістіть у темне місце на кілька годин, щоб пустили сік.

Залийте вміст банки спиртоп з водою у співвідношенні 1:1. Струсніть банку та залиште на місяць настоюватись. Не забувайте періодично струшувати вміст ємності.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...