...
ГоловнаЗдоров'яЧим замінити каву, щоб не втрачати бадьорості та допомогти своєму організму

Чим замінити каву, щоб не втрачати бадьорості та допомогти своєму організму

Підпишіться на нас:

Кава найпопулярніший напій, який надає бадьорості та активності, яких завжди не вистачає, як і працездатності. І ви вже не помічаєте, як кількісті кави у вашому раціоні помітно побільшало. І, якщо спочатку кава приносила користь вашому організму і травленню, то при систематичному вживанні напій поступово викликає звикання, головний біль, підвищений тиск. Ви починаєте відмовлятися від напою, але все це викликає ще більший головний біль, роздратування та втому. У такому випадку варто знайти заміну кавового напою. Але які напої допоможуть не втрачати в бадьорості?

Які напої можуть стати гарною заміною кави, але також збережуть бадьорість та енергію:

Варто підібрати такий напій, який би не лише давав бадьорість, а й допомагав здоров’ю організму. Таких напоїв багато, але ви повинні пам’ятати про те, що кава викликає звикання і спочатку відмовитися від неї буде досить важко – заважатиме постійне роздратування, біль голови, втома і тривожність. Працювати буде важко, але на це просто потрібен час. Після відмови від кави ви помітите, що травлення стане кращим, покращиться стан шкіри, ви станете активніше працювати, потяг до напою зникне і ви станете навіть краще спати. Однак, які напої в цьому вам можу допомогти:

Зелений чай з імбиром та лимоном. Давно відомо, що зелений чай має потужну антиоксидантну властивість, тобто він нейтралізує вплив вільних радикалів, які руйнують здорові клітини, а також покращує роботу травлення, серцево-судинної системи. А також він дає бадьорість та енергію організму. Доповнити напій можна імбиром та лаймом, а не лише лимоном. Цитрусові мають підбадьорливий ефект, а імбир зігріває та покращує перистальтику кишечника (хвилеподібні скорочення кишечника).

Цикорій. У деякому середовищі популярний напій, іноді його п’ють навіть вагітні (проте все одно про застосування варто поговорити в такому випадку з фахівцем). Але напій не сприяє різкому звуженню судин, він покращує працездатність, травлення, а також виявляє властивість прискорення метаболізму, що допомагає зберігати бадьорість.

Вода з лаймом, м’ятою та імбиром. Така вода зазвичай готується ввечері – все нарізається, крім імбиру. Потім все це заливається водою, прибираємо напій у холодильник, зранку дістаємо, кладемо трохи імбиру та п’ємо, як просту воду/чай. Такий напій розганяє метаболізм, заспокоює, знижує апетит, а ще покращує бадьорість та роботу травлення.

Чай з обліпихи. У холодну пору року це мабуть один із популярних напоїв. Обліпиха містить велику кількість вітамінів С, А та Е, які необхідні для активної роботи головного мозку, а ще вони необхідні для краси волосся, нігтів та шкіри.

Каркаде або червоний чай. Напій складається з пелюстків суданської троянди, у літній період охолоджує, а зимовий зігріває. При цьому сам каркаде має особливість бадьорити та підвищувати енергію людини, але сильно на серцево-судинну систему та нирки не впливає, чому й вважається більш корисним варіантом напою, ніж кава.

Варто пам’ятати, що проста вода в достатній кількості бадьорить не гірше за каву.

Пам’ятайте, що в нормальному обсязі кава корисна, але не в надлишку, а також має бути хороша сировина і бажано варити зернову каву, а не пити розчинну. Пробуйте знизити її кількість у раціоні та побачите гарний результат.

Залишайтеся красивими та здоровими!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і судин, але це...

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти відчуваєш подібні дискомфортні...

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість не визначає твою...

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став мало не щоденним супутником...