...
ГоловнаКрасаСироватки і креми - чому вони не завжди допомагають позбутися зморшок

Сироватки і креми – чому вони не завжди допомагають позбутися зморшок

Підпишіться на нас:

Доглядової косметики для обличчя на ринку представлено маса. Кожен може щось вибрати на свій смак та гаманець. Та ще й які гучні назви “цей крем позбавить вас від зморшок”. Проте, як виявляється на практиці, ефект мінімальний, або його зовсім не видно. Це не означає, що крем або сироватка погані – ні, може, навпаки, і для шкіри вони хороші. Але тут варто розуміти: не завжди проблема ховається у шкірі обличчя. Від чого залежить молодість обличчя? Що з цим робити? І чому сироватки чи крем можуть не мати належного ефекту? Давайте дивитись.

Той, хто хоче бути здоровим, частково вже одужує. ”
Д. Боккаччо

Молодість обличчя – що на неї впливає і чому догляд не справляється:

Ми звикли працювати з організмом та обличчям поверхневості, тобто ми бачимо зморшки на обличчі та думаємо, що крем допоможе вирішити проблему. Однак варто розуміти механізм утворення зморшок на обличчі і справа не в шкірних покривах.

Наше обличчя має кілька груп м’язів: мімічні та жувальні. Жувальні, самі розумієте, відповідають за жування, відкривання та закривання рота, тобто вони приводять у дію нижню щелепу. А ось мімічні м’язи обличчя допомагають нам виражати емоції за допомогою міміки. Однак у цих м’язів є свої особливості і кожна група за рахунок цих особливостей впливає на шкіру обличчя.

Як це відбувається:

Якщо ми говоримо про жувальні м’язи, то найбільший вплив має “власний жувальний м’яз”. Цей м’яз починається від вилицьової дуги йде вниз і кріпиться до нижнього краю нижньої щелепи.

  • Відмінність жувальних м’язів від мімічних у тому, що вони кріпляться до кісток. Поверхнева частина жувального м’яза має особливість спазмуватися (від стресу, тривожності та напруги) в результаті такої напруги вона поступово почне скорочуватися у розмірі (зменшуватися). І в результаті вона потягне за собою нижню щелепу – вона зміщується, а маса м’язів в області овалу обличчя та шиї так і залишається. У результаті утворюються такі проблеми з обличчям, як: овал обличчя, що зплив, зморшки в області шиї, набряк обличчя (м’яз має в собі кровоносні судини, чому їх спазм погіршує відтік лімфи), утворюються носогубні складки і брили.

    Характерні риси для напруженого жувального м’яза: ви не можете вільно відкрити рота, при відкритті рота все клацає, рота широко не відкриває, ви часто скрегочите зубами.

  • Мімічні м’язи. Їх на нашому обличчі більше, і вони допомагають нам висловлювати наші емоції. А роблять вони це за рахунок того, що щільно кріпляться до шкіри обличчя одним кінцем або вплітаються у м’язові волокна. Саме за рахунок цього вони максимально рухливі, але і з цієї причини вони часто приходять у стан напруги (сюди ж віднесемо стресу, роздратування, тривожність, велике навантаження, яке ми отримуємо від роботи за комп’ютером). За рахунок цього мімічний м’яз приходить у стан тонусу, а потім починає стискатися, стягуючи за собою шкіру. Так найчастіше утворюються зморшки навколо очей, зморшки навколо губ, зморшки на лобі, куточки губ опускаються вниз. Обличчя загалом починає, хіба що ” опускатися ” вниз.

Саме тому ряд доглядових засобів можуть не справлятися з тими зморшками, які утворені від спазмів м’язів. Саме тому разом із доглядовими засобами дуже важливо використовувати і фейс-фітнес (вправи для оличя), і масаж обличчя. До речі, жувальні м’язи добре розслабляють букальний (пероральний) масаж обличчя.

Залишайтеся красивими та здоровими. Пам’ятайте, що за наявності проблем зі здоров’ям – все ж таки намагайтеся поговорити про проблему зі спеціалістом. Стаття має ознайомлювальний характер.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Експерт розповіла, як включити оливкову олію до своєї б’юті-рутини

Експерт у галузі охорони здоров'я Кері Мадормо розповіла, як це зробити, порталу VeryWellHealth: «Оливкова олія багата на корисні вітаміни,...

Як влітку приховати крупні руки: ідеї, щоб стильно обіграти фігуру

«Правильний» фасон одягу здатний багато на що. Давай використовувати це з розумом! Не хвилюйся, якщо не встигла привести фігуру...

Як зберегти приємний запах без духів і дезодорантів: 5 б’юті-звичок для поліпшення аромату тіла

У літню спеку питання про природні запахи тіла актуальне як ніколи. Звичайно, дезодоранти, місти та інші засоби допомагають...

У чому ключова різниця між літніми та осінніми джинсами і які джинси купити на літо, а які відкласти до осені

Напевно під час шопінгу у кожного виникало питання, чому джинси з літніх колекцій перекладають у розділ sale, а...