Як приготувати лимонний курд: той самий заварний крем у багатьох десертах

0
Як приготувати лимонний курд: той самий заварний крем у багатьох десертах
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Лимонний курд – дуже смачний заварний крем із найпростіших інгредієнтів. Яскрава кислинка від соку лимона класно поєднується за смаком із солодкою меренгою. Ось чому він такий популярний як начинка для десертів. Дивіться, як швидко готується крем.

Інгредієнти для лимонного курду:

  • Лимонний сік 125 г
  • Цукор 70 г
  • Жовтки 4 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль 10 г
  • Вершкове масло 60 г
  • Цедра лимонів

Покроковий рецепт:

У сотейник відправити цукор, жовтки, кукурудзяний крохмаль та вершкове масло. Туди ж натерти цедру лимона, а також вичавити сік лимона (якщо у вас невеликі лимони, візьміть 2 штуки).

Для варіння лимонного крему найкраще брати сотейник із товстим дном – це зменшує ймовірність пригорання. Поставити вміст на середній вогонь та при постійному помішуванні довести до кипіння.

Щоб зробити колір крему більш насиченим, можна додати крапельку жовтого харчового барвника або куркуми.

Коли крем закипів, зменшити вогонь і при постійному помішуванні довести до загускання. Зняти з вогню і протерти крем через сито, щоб позбутися шматочків цедри та яєчного білка, який можу згортатися при нагріванні.

Якщо ви плануєте використовувати курд як крем для десерту найближчим часом, то накрийте його харчовою плівкою в контакт і заберіть в холод до повного охолодження. В інших випадках дайте крему охолонути і перекладіть у банку. Зберігати його потрібно в холодильнику.

Остиглий лимонний курд має приємну однорідну текстуру, досить щільний і не розтікається. А за рахунок свого насиченого кольору крем розкішно виглядає в будь-яких десертах.

попередня стаття3 варіанти використання перестиглих бананів у побуті: на замітку господарям
наступна стаття9 головних трендів у макіяжі цієї зими
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я