Що робити, якщо тобі самотньо та нема з ким поговорити

0
Що робити, якщо тобі самотньо та нема з ким поговорити
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Нерідко люди відчувають, що їм нема з ким поговорити. І справа зовсім не в тому, що у них немає знайомих чи друзів. Не завжди близькі та друзі можуть зрозуміти та підтримати. До того ж, буває, що деякі теми їм зовсім не цікаві. У цьому матеріалі ми зібрали поради, що робити, якщо відчуваєш, що не можеш знайти того, з ким можеш поспілкуватися.

Знайди тематичну інтернет-спільноту

Цей варіант підійде для тих, хто хоче поділитися проблемою або обговорити тему, про яку не можна говорити з друзями та близькими. В інтернет-спільнотах та форумах є кілька переваг.

По-перше, вони допомагають зберегти анонімність, адже не обов’язково вказувати у ніку своє справжнє ім’я. А по-друге, нерідко вони об’єднують людей, які намагаються впоратися з однією проблемою. Відчуття того, що ти не самотня у своїх труднощах, допомагає їх легше пережити і трохи заспокоїтися.

До того ж, якщо соромишся писати в спльноті сама, ти можеш прочитати пости інших учасників та коментарі до них. Якщо в них переважають слушні поради та слова підтримки, розпочати спілкування з незнайомцями буде набагато простіше.

Головне, не забувай, що на форумах сидять такі ж люди, як і ти, і вони не обов’язково компетентні або можуть дати слушну пораду в темі, що обговорюється. Не варто довіряти сумнівним рекомендаціям лише тому, що це комусь допомогло, особливо коли йдеться про твоє здоров’я.

Навчися просити допомоги

Нерідко люди, яким нема з ким поговорити, не вміють просити допомоги у оточуючих. Вони не хочуть здатися нав’язливими, відривати друзів та близьких від їхніх справ. Люди також можуть чекати, що оточуючі самі здогадаються про їхні проблеми та запропонують висловитись. Ще одна поширена причина відчуття, що нема з ким поговорити — проблеми з довірою.

На жаль, навіть найпроникливішій людині не вдається читати думки оточуючих. Тому не варто чекати зручного випадку чи кроку від друзів та близьких, а краще чесно попросити їх про розмову. Це може бути ніяково чи страшно, особливо якщо все завжди переживаєш сама. Але нерідко прохання про допомогу робить людей лише ближчими.

Зателефонуй на гарячу лінію

Є безліч гарячих ліній, присвячених підтримці у певних проблемах та життєвих ситуаціях. Якщо тобі нема з ким обговорити серйозні переживання, психічний стан чи залежність, не варто відкладати дзвінок. У багатьох випадках співробітники гарячих ліній допоможуть розібратися в собі, нададуть посильну допомогу або просто вислухають, не перебиваючи, щоб підтримати.

Напиши про проблему

Згідно з дослідженням американського вченого Тіма Хойта, проведеного в 2011 році, експресивний лист є ефективним способом заспокоїтися. Його можна застосовувати, коли відчуваєш, що нема з ким поговорити про свої проблеми.

У дослідженні взяли участь люди, які зазнали посттравматичного стресу. Одна половина з них писала про пережите потрясіння в експресивній манері, а інша — у беземоційному стилі. З’ясувалося, що ті, хто описував все яскраво і не соромлячись у виразах, що приходять в голову, відчували більше полегшення, ніж ті, хто намагався описати проблему сухо.

Головне, щоб твої записи ніхто не побачив, особливо якщо пишеш про членів сім’ї та знайомих. Можеш прибрати їх подалі, викинути чи спалити. Деякі люди відзначають, що обирають останній варіант, оскільки психологічно він допомагає «поставити крапку» у проблемі та зібратися з духом, щоб почати все з чистого аркуша.

Відвідай майстер-клас чи тематичну зустріч

Буває, що друзі не підтримують твої захоплення, тому тобі нема з ким про них поговорити. Тому варто знайти майстер-клас з цієї теми та відвідати його. Або вирушити на відповідну зустріч. Це допоможе знайти однодумців та розширити коло спілкування про те, що тобі цікаво.

Візьми участь у волонтерському заході

Щоб знайти співрозмовників, а заразом покращити життя тим, хто цього потребує, візьми участь в акції волонтерів. Це може бути допомога тваринам або людям, які потрапили в халепу, благодійний захід.

Приділяючи час такому заняттю, багато людей відзначають, що почуваються менш самотніми. До того ж, це допоможе знайти добрих знайомих, які можуть стати тобі хорошими друзями або просто з тобою поговорити.

попередня статтяНезвичайний салат зі звичних овочів
наступна статтяЦікавий варіант приготування кукурудзяного хліба
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я