Як спекти корисний овочевий хліб

0
Як спекти корисний овочевий хліб
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Цей хліб смачний, корисний, незвичний і нескладний у приготуванні. Тим більше, його можна їсти тим, хто переживає за свою талію.

Подробиці

Для його приготування необхідні такі продукти:
Овочі варені – 200 г
Борошно – 800 г
Мінеральна вода газована – скільки візьме тісто
Сіль – 1 ч. л.

Відваріть будь-які овочі – які більше подобаються. Від них буде залежати смак і колір хліба. Наприклад, можна приготувати рожевий хліб – з буряком, жовтий – з морквою, зелений – зі шпинатом та ін.

Відварені овочі подрібніть блендером або перекрутіть через м’ясорубку. Змішайте їх із борошном, сіллю та замісіть тісто. Воно має бути еластичним і пружним.

Далі потрібно розбавити тісто мінеральною водою, яку треба доливати невеликими порціями, щоб тісто стало м’яким. Дайте відпочити йому 0,5 год, а потім розділіть на кілька частин. Змастіть стіл або дощечку розтопленим вершковим маслом або олією.

Розкачайте кружечком або овалом завтовшки 3 мм. Викладіть коржі на деко, але не близько, бо вони ростуть. Випікайте 10 хв при температурі 225 градусів.

Смакують гарячими з молоком, кефіром, йогуртом, сметаною.

попередня статтяЧому не треба викидати бананові шкірки
наступна статтяОригінальний тушкований буряк з цибулею і часником
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я