Зволожуй, бережи: як правильно доглядати шкіру після 30 років

0
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Шкіра обличчя щодня піддається дії різних факторів: вітер, сонячні промені, дощ, мороз. На її стан впливають як ці зовнішні чинники, а й внутрішні, наприклад, стан гормонів чи загострення хронічних захворювань. Правильно підібраний догляд дозволить довше зберегти шкіру здоровою, підтягнутою та сяючою.

Доглядати за шкірою важливо у будь-якому віці. Якщо в молодості на перший план виходить боротьба з акне та надмірною жирністю шкіри, то в зрілому віці важливішими є підтримання тонусу шкіри, запобігання появі зморшок, профілактика появи пігментних плям.

Просто зволоження та очищення поступово стає недостатньо. Не можна забувати про регулярний пілінг – процедуру, що сприяє оновленню шкіри, що дає їй сяйво і здоровий колір.

Важливість набувають косметичні засоби та процедури, які допомагають залишатися шкірі еластичною та підтягнутою.

За тонус шкіри відповідає білок колаген, який формує своєрідний каркас шкіри. Якщо в молодості його виробляється досить і шкіра залишається еластичною та підтягнутою, то з віком колагену синтезується все менше. Його вироблення сповільнюється вже з 25 років, а деякі фактори, наприклад, куріння або надмірний вплив ультрафіолету, можуть ще більше загальмувати цей процес і прискорити втрату колагену. Організму потрібна додаткова підтримка – після 30 важливо не лише використовувати спеціальні косметичні засоби, але й правильно харчуватися, доглядаючи шкіру зсередини.

Використовуй антивіковий крем

Незважаючи на те, що до пенсії ще далеко, варто придбати антивіковий крем і почати використовувати його за призначенням. Антиоксиданти та інші корисні компоненти, що входять до його складу, боротимуться з ранніми ознаками старіння, що дозволить твоїй шкірі довше залишатися молодою, підтягнутою та сяючою.

Не забувай про сонцезахисний крем

Наносьте крем, що містить SPF-фільтри
Наносьте крем, що містить SPF-фільтри

Санскрін – засіб не тільки для пляжу. Крем, що містить SPF-фільтр, – зовсім не курортна необхідність, а найважливіша річ і для міста, причому незалежно від пори року. Використання такого крему допоможе запобігти появі зморшок і пігментних плям, а також стане важливим фактором у профілактиці меланоми.

Доглядай шкіру зсередини

Довше зберегти шкіру пружною допоможе прийом спеціальних вітамінно-мінеральних комплексів та колагену.

Слідкуй за раціоном

Навіть у тому випадку, якщо ти стежиш за фігурою і намагаєшся обмежувати себе, не забувай, що у твоєму раціоні мають бути і вуглеводи, і білки, і жири. Останні особливо важливі для здоров’я шкіри. Нестача жирів зробить шкіру менш пружною та еластичною, спровокує появу зморшок.

Сон = молодість шкіри

Незважаючи на те, що уві сні ми проводимо приблизно третину свого життя, не потрібно прагнути скоротити цей показник. Середня тривалість сну має становити близько 7 годин. Вчені з’ясували, що дуже короткий, як і дуже довгий, сон не найкращим чином позначається на нашому самопочутті і, звичайно, на стані нашої шкіри.

Недосип стане миттєво помітний – темні кола під очима, тьмяна шкіра, зморшки, нездоровий колір обличчя. Відіспатися у вихідні за весь тиждень не вийде, виспатися про запас теж неможливо – все це також науково доведено. Саме тому варто налагодити свій режим і намагатися вирушати спати у запланований час.

Звичайно, стан шкіри залежить від багатьох факторів, у тому числі і генетичних. Але в наших силах постаратися забезпечити шкірі необхідний догляд та турботу, щоб вона довше залишалася здоровою, пружною, красивою та сяючою.

попередня статтяСтарість у радість. Вчені вважають, що знайшли основний інгредієнт “еліксиру молодості”
наступна статтяЯк приховати недоліки фігури: корисні поради
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я