Смачний та ніжний торт без випічки «Сметанник»

0
Смачний та ніжний торт без випічки «Сметанник»
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Смачний та ніжний десерт до чаю, який просто тане у роті, не вимагає приготування тіста та випікання коржів. Все робиться просто: основа для торта – з готового шоколадного печива, а крем – зі звичайної сметани.

Інгредієнти для основи:

  • 300 г пісочного шоколадного печива,
  • 120 г вершкового масла,
  • 1-2 ст.л. молока (опціонально).

Для сметанного крему:

  • 450 г 20% сметани,
  • 2 яйця,
  • 180 г цукру,
  • 50 г борошна,
  • 100 г вершкового масла,
  • пакетик ваніліну.

Рецепт:

1. Спочатку готуємо крем. У каструльку висипаємо цукор, борошно і перемішуємо. Додаємо яйця та розмішуємо до однорідної маси. Потім кладемо сметану і знову перемішуємо.

2. Каструльку ставимо на невеликий вогонь і постійно помішуючи, доводимо суміш до загускання. Потім вогонь зменшуємо до мінімального та проварюємо масу 1-2 хвилини. Каструлю знімаємо з вогню накриваємо кришкою та охолоджуємо до теплого стану. Потім крем накриваємо плівкою «в контакт» та повністю остуджуємо. Заварний сметанний крем за консистенцією нагадує пудинг.

3. Поки остигає крем, приготуємо основу для торта. Для цього в комбайні або скалкою подрібнюємо в крихту пісочне шоколадне печиво.

4. Подрібнене печиво висипаємо до м’якого вершкового масла і добре перемішуємо. Крихта повинна повністю з’єднатися з маслом і при стисканні в руці має утворюватися грудка. Якщо суміш сухувата і не збирається в грудку, то додайте ложку молока, а якщо знадобиться, то дві. 1/4 шоколадної крихти відкладаємо для посипання верху торта.

5. Торт можна готувати в роз’ємній формі, а можна відразу формувальне кільце поставити на пласку тарілку. Кільце зсередини можна викласти пергаментним папером або плівкою для легшого вилучення торта.

6. У підготовлене кільце (у нас діаметр 20 см) викладаємо шоколадну крихту і за допомогою склянки утрамбовуємо її, роблячи рівне дно та бортики. Потім форму з основою ставимо у холодильник на 30 хвилин.

7. У глибоку миску викладаємо м’яке вершкове масло, додаємо пакетик ваніліну і збиваємо міксером, доки масло не стане пишним. Потім, не перестаючи збивати, порціями додаємо охолоджений заварний сметанний крем.

8. Готовий крем викладаємо на шоколадну основу та розрівнюємо його. Верх торта посипаємо крихтою, яку залишили для присипки. Торт, не виймаючи з форми, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 5-6 годин, а краще на ніч, для стабілізації крему.

9. Готовий торт акуратно виймаємо із форми, знімаємо папір, нарізаємо на порційні шматки та подаємо на стіл.

Приємного Вам чаювання!

попередня статтяЩоб речі після праня мали приємний аромат без кондиціонера: перевірені “лайфхаки”
наступна стаття9 причин, чому з макіяжем обличчя виглядає гірше, ніж без нього
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я