Лікарі розвінчують найпопулярніший міф про гарячу їжу: не така корисна, як здається

0
Лікарі розвінчують найпопулярніший міф про гарячу їжу: не така корисна, як здається
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Існує думка, що їжа в гарячому вигляді набагато корисніша для нашого організму, ніж у холодному. Проте гастроентерологи переконані, що це твердження не має нічого спільного із правдою.

«Обов’язково поїш суп чи щось гаряченьке!» — цю фразу ми чули від наших бабусь і мам, здається, тисячу разів. Але чи так насправді корисна гаряча їжа, як нам вселяють із самого дитинства? Гастроентерологи переконані, що насправді ця популярна думка — не більш ніж міф.

Гастроентеролог Ірина Мінаєва заявила, що у нас немає жодної необхідності щодня їсти суп чи інші гарячі продукти. За словами лікаря, найкомфортнішою для людини є їжа приблизно тієї ж температури, що й наше тіло. При цьому найбільш раціонально вживати їжу кімнатної температури.

“Якщо ми говоримо про сніданок, то той же йогурт збалансований за білками, жирами та вуглеводами, якщо це натуральний продукт без явних консервантів і барвників. Необхідності в регулярному прийомі гарячої їжі немає”, – вважає лікар.

Однак гастроентеролог зауважила, що є продукти, які потрібно вживати виключно у гарячому вигляді. До них відносяться продукти, багаті на жири: у твердому (тобто холодному) стані вони засвоюються організмом гірше, ніж у розм’якшеному, а саме гарячому вигляді.

попередня статтяТорт “Карамельна дівчинка” без просочування коржів
наступна статтяЯк приготувати гострі нирки з овочами
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я