Щоб речі після праня мали приємний аромат без кондиціонера: перевірені “лайфхаки”

0
Щоб речі після праня мали приємний аромат без кондиціонера: перевірені
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Що може бути приємніше, ніж лягти на щойно випрані простирадла після важкого робочого дня? Багато хто божеволіє від свіжого аромату — він заспокоює, розслаблює і миттєво піднімає настрій. Однак далеко не всім вдається досягти такого ефекту після прання. Ділимося простими способами, які допоможуть вам покращити запах речей.

На перший погляд здається, що процес прання досить простий — необхідно завантажити речі в пральну машину, додати порошок і вибрати відповідний режим. Однак далеко не всім вдається досягти ефекту свіжості. Багато хто скаржиться на неприємний запах білизни. Розбираємося, з чим це може бути пов’язано і як його позбутися.

Кондиціонери та інші ароматизовані засоби для прання найчастіше містять хімічні добавки, які можуть провокувати подразнення. Особливо обережними варто бути власникам чутливої шкіри. На щастя, існує безліч способів покращити аромат речей, не використовуючи шкідливих речовин. Ці перевірені лайфхаки допоможуть вам досягти ефекту свіжості.

Не переповнюйте пральну машину

Не варто економити час, доверху забиваючи пральну машину. В іншому випадку білизна не зможе обертатися і залишиться брудною. Навіть якщо ви використовуєте якісний гель для прання, то все одно не досягнете ефекту свіжості, так як він просто не дістанеться частини одягу. Завжди перевіряйте, щоб у барабані було вільне місце.

Не додавайте багато миючих засобів

Багато хто думає, що якщо покласти більше порошку в пральну машину, то речі будуть чистішими. Однак, це зовсім не так! Насправді засіб не змиється до кінця і почне накопичуватися в тканинах, через що одяг здаватиметься жорстким. У такому разі про ефект свіжості можна забути. Якщо після прання ви помітили, що білизна неприємна на дотик, повторно прополоскайте її, щоб видалити надлишки мила.

Приготуйте лавандову воду

Відмовтеся від кондиціонера на користь натуральної лавандової води, яка надає речам приємного ненав’язливого аромату і при цьому не шкодить здоров’ю. Налийте її в пульверизатор і розпорошіть на одяг перед пранням – тоді він набуде легкого запаху, що піднімає настрій.

Якщо ви віддаєте перевагу більш насиченим і стійким ароматам, то використовуйте лавандову воду перед тим, як будете прасувати речі.

Як приготувати лавандову воду

  • Ви можете купити готову лавандову воду або приготувати її самостійно, це дуже просто! Залийте дві столові ложки бутонів лаванди половиною склянки гарячої води, накрийте ємність і настоюйтепротягом кількох годин. Потім процідіть рідину через марлю і перелийте ароматний еліксир у пульверизатор.
  • Є ще один спосіб приготування – змішайте в ємності 90 мл води, 30 мл горілки та 10 крапель ефірної олії лаванди. Важливо, щоб пляшку, де зберігається засіб, було щільно закрито. Рідину варто перелити у розпилювач безпосередньо перед використанням.

Додайте цитрусові олії

Якщо вам подобаються цитрусові аромати, то цей засіб точно для вас! Щоб приготувати освіжаючий еліксир, вам знадобляться 170 г харчової соди, 85 г бури (це натрієва сіль борної кислоти, яка допомагає вивести плями на одязі, її можна замовити через інтеренет, 200 мл білого оцту і 20 крапель лимонної чи апельсинової ефірної олії. Використовуйте цю суміш разом із звичайним порошком під час прання – тоді ваші речі будуть приємно пахнути.

Покладіть в шафу лавандове саше

Лавандове саше точно сподобається любителям екологічної продукції. Просто помістіть тканинний мішок, наповнений подрібненими рослинами, у шафу з чистою білизною. Вже за кілька годин він вбере ніжний аромат, який заспокоюватиме вас і підніматиме настрій.

Додайте ефірну олію на паперову серветку

Цей варіант підійде для тих, хто хоче заощадити і при цьому надати своїм речам приємного аромату! Додайте кілька крапель ефірної олії або трохи улюблених парфумів на паперову серветку і киньте її в машину разом із білизною під час сушіння. Не сумнівайтеся – результат вас здивує!

Перевірте свою пральну машину

Якщо ваша білизна погано пахне після прання, варто серйозно задуматися про виклик фахівця — можливо, в баку пральної машини застояла вода. Не ігноруйте цю проблему, адже згодом зламаний побутовий прилад може завдати вам багато непотрібного клопоту.

Своєчасно виймайте речі з пральної машини

Деколи справ по дому стає настільки багато, що дуже просто забути про білизну в пральній машині. Постарайтеся не допускати подібних ситуацій, якщо не хочете, щоб ваш улюблений одяг набув неприємних запахів. Поставте будильник, щоб вчасно розвісити речі.

попередня статтяОригінальний свічник: ідея до Нового Року
наступна статтяСмачний та ніжний торт без випічки «Сметанник»
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я