9 причин, чому з макіяжем обличчя виглядає гірше, ніж без нього

0
9 причин, чому з макіяжем обличчя виглядає гірше, ніж без нього
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Гарний та доречний макіяж — це те, чого прагне кожна. Але іноді вже в процесі нанесення макіяжу ми розуміємо, що без нього виглядали навіть краще. Про те, які систематичні помилки призводять до того, що з макіяжем обличчя виглядає неакуратно або доросліше, розповідаємо у новому матеріалі.

Ти нехтуєш зволоження шкіри

Перш ніж нанести на шкіру макіяж, її потрібно ретельно зволожувати. Тільки в цьому випадку косметика не скочуватиметься і підкреслюватиме дрібні недоліки шкіри.

Щоб зволожити шкіру обличчя та зони декольте, використовуй сироватку, крем або спеціальний праймер. Але для того, щоб декоративна косметика добре лягала на шкіру, потрібно дочекатися, поки зволожуючий засіб вбереться в неї.

Ти використовуєш надто світлий консилер

Темні кола під очима навряд чи допоможуть тобі підкреслити природну красу. Але й використовувати надто світлий консилер, щоб замаскувати їх, не варто.

Ідеальний засіб має відрізнятися від твого тону шкіри всього на один або два відтінки. До речі, останнім часом популярність набирають процедури перманентного татуажа нанесення консилера.

Наносиш багато пудри

Якими б корисні властивості не мали сучасні пудри, наносити занадто багато цього продукту на обличчя не варто. Особливо якщо в тебе жирний тип шкіри.

Справа в тому, що під кожним шаром пудри залишаються частинки сала, які забивають пори. Крім того, обличчя, рясно всипане пудрою, виглядає занадто матовим і від цього візуально старішим.

Якщо хочеш, щоб макіяж прикрашав тебе, пудру нанось тільки на Т-зону обличчя. А надлишки шкірного сала протягом дня видаляй за допомогою матуючих серветок.

Малюєш надто акцентні брови

Час, коли в тренді були брови, як у Кари Делевінь, давно позаду. Незважаючи на те, що природні густі брови – це дійсно красиво, це зовсім не означає, що їм не потрібен догляд.

Якщо хочеш, щоб макіяж прикрашав тебе, відмовся від використання занадто темних олівців та тіней для брів. Засіб повинен бути на один або два тони світлішим за твій колір волосся.

Наносиш тіні високо на повіки

Якщо не хочеш візуально додати собі кілька років, не нанось тіні надто високо над орбітальною складкою повік. Ця помилка досить поширена – через неї у багатьох дівчат обличчя виглядає хворобливим і втомленим.

Щоб макіяж виглядав акуратно і природно, ретельно розтушовуйте тіні спеціальними макіяжними пензлями по лінії росту вій. І не забувай, що відтінок тіней повинен гармонійно поєднуватись не тільки з кольором очей, але й з підтоном шкіри.

Ти використовуєш щільний тональний засіб

Ще одна причина, через яку з макіяжем обличчя може виглядати гірше, ніж без нього – щільний тональний крем.

Якщо ти не збираєшся на фотосесію чи тематичний захід з екстравагантним макіяжем, відмовся від використання щільного тонального засобу. Для щоденного макіяжу підійде засіб із легкою текстурою на водній основі. І не забувай, що наносити його потрібно трохи вологим макіяжним спонжем.

Фарбуєшся при поганому освітленні

Невдалий макіяж не завжди пов’язаний з використанням невідповідних продуктів. Навіть найдорожчий тональний засіб або олівець для очей можуть зіпсувати твоє обличчя, якщо продукти ти наноситимеш у погано освітленому місці.

Якщо хочеш, щоб макіяж прикрашав тебе і виглядав природно, нанось його при денному світлі в добре освітленому приміщенні. І не забувай, що якість дзеркал також має значення.

Неправильно наносиш рум’яна

Рум’яна – незамінна річ у косметичці. Але щоб б’юті-продукт прикрашав тебе, потрібно достеменно знати, як ним користуватися.

Не менш важливо підібрати правильний відтінок рум’ян. Наприклад, продукт із червоним підтоном може візуально округлити твоє обличчя та надати йому хворобливого вигляду.

Погано розтушовуєш продукти на обличчі

Розтушовка – важливий етап макіяжу, який точно не варто упускати. При цьому розтушовувати потрібно не тільки тональний крем або консилер, а й олівець для очей та помаду для губ. Так ти зможеш зробити макіяж більш акуратним та природним.

До речі, якщо у випадку з тональним засобом без спонжу не обійтися, то тіні, помаду або консилер, що слабопігментовані, можна розтушувати і подушечками пальців.

попередня статтяСмачний та ніжний торт без випічки «Сметанник»
наступна статтяХліб з насіння льону у мікрохвильовій печі
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я