Як краще доглядати за фіалками, щоб вони рясно і довго цвіли

0
Як краще доглядати за фіалками
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Фіалка – це доволі примхлива квітка, і для рясного цвітіння необхідно створити відповідні умови та оточити сенполію турботою.

Необхідні умови для пишного цвітіння

Обов’язкова умова для цвітіння – це довгий світловий день. Тривалість дня має бути не менше 12 годин. Взимку фіалки досвічують штучно.

Фіалка витрачає багато сил на закладку бутонів та цвітіння, тому щотижня рослину удобрюють. Але тут головне не перестаратися – не можна перегодовувати фіалку азотом, інакше цвітіння можна так і не дочекатися.

Надлишок калію також згубний для фіалки, оскільки може занапастити рослину.

Не можна поливати фіалку холодною водопровідною водою, тому що цвітіння може не настати. Вода має бути кімнатної температури та відстояною. Поливають фіалку акуратно, не допускаючи попадання води на листочки. Не можна допускати перезволоження і пересихання субстрату.

Одна з головних умов для цвітіння фіалки – це регулярні пересадки. Сенполії виснажують субстрат, його необхідно регулярно замінювати. Горщики для фіалки повинні бути не надто великі, адже в маленькому вазоні цвітіння буде щедрішим.

Як змусити фіалку пишно зацвісти

У кімнаті має бути тепло – температура повітря має бути близько +20 градусів.

Наступне правило – внесення фосфору кожні два тижні. Використовувати краще спеціальні підживлення для фіалок.

Якщо фіалка ще жодного разу не цвіла, необхідно дати можливість розетці наростити зелену масу, а потім дозволити фіалці дати квітконоси. Для цього слід відщипувати всі квітконоси.

Фіалка може при правильному догляді цвісти цілий рік: прості правила

  • Насамперед вазончик має бути маленьким.
  • Світловий день має бути довгим, не менше 12 годин.
  • Фіалку регулярно поливають і при цьому не дають розетці дуже розростатися, щоб у неї були сили на вигонку квітконосів.
  • Якщо правильно підживлювати рослину, вона дасть багато квітконосів і довго та рясно цвістиме.
попередня статтяЯк правильно зробити засмажку: помилка, через яку суп стає несмачним
наступна статтяКурячий шашлик на шпажках у духовці – ідея для вечері
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я