Дієтолог назвала ідеальні продукти для зимового сніданку

0
Дієтолог назвала ідеальні продукти для зимового сніданку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У зимовий період організму як ніколи потрібна велика кількість вітамінів і мінералів для підтримки здоров’я організму. Тому експерти рекомендують вживати на сніданок цільнозернові каші, індичку, сир та інші корисні продукти, які допоможуть краще насититися та підживити організм потрібними речовинами. Поради про ідеальний сніданок взимку дала дієтолог Марина Макіша.

Подробиці

На думку фахівця, гречка, грубий геркулес і кіноа може бути відмінним джерелом харчових волокон і складних вуглеводів для тривалого насичення. Макіша зазначає, що крупи багаті на магній і вітаміни групи B, які сприяють роботі нервової системи.

Також дієтолог зауважила, що в зимовий час у людини в організмі знижується вироблення мелатоніну, а за джерело сировини починається конкуренція. Головним джерелом сировини для цього гормону служить триптофан, тому Макіша радить вживати на сніданок продукти, багаті на цю речовину. До них відносяться індичка та сир.

За словами дієтолога, м’ясо птиці можна готувати заздалегідь у пароварці або запікати. А вранці його можна з’їсти просто так або в бутерброді з овочами. Щодо сиру, то Макіша зазначила, що він забезпечує організм не тільки триптофаном, а й білком. А жири, які є в сирі, дають почуття насичення.

Але обов’язково варто враховувати, що чим твердіший сир, тим більше він калорійний.

Фахівець додала, що при бажанні з’їсти більше 50-70 грамів сиру краще вибрати менш жирні його види: адигейський, рікотту або моцареллу.

Крім того, на думку Макіші, у кисломолочних продуктах, на зразок сиру, кефіру та йогуртів, багато білка та корисних бактерій. А в яйцях, крім білка, містяться жири та вітамін D. Експерт наголошує, що всього 2-3 яйця на сніданок можуть дати організму досить корисних речовин.

попередня статтяНазвано три популярні напої для зміцнення імунітету
наступна статтяВчені назвали ознаки кризи середнього віку
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я